True Media Experience – Lokomotiva Tomáš – Tomáš, nejlepší mašinka

Jeden jediný titul zastupuje o víkendu trafikové premiéry, v neděli 6. ledna 2013 za 99,- Kč dorazí na pulty DVD Lokomotiva Tomáš – Tomáš, nejlepší mašinka, u něhož je jako vydavatel na náhledu obalu uvedena společnost True Media Experience. Více než 60 minut nových příběhů!

Lokomotivu Tomáše znají děti na celém světě. Lokomotiva Tomáš a jeho kamarádi přicházejí s příběhy plnými neuvěřitelných dobrodružství. S novými díly zažijete spoustu napětí a legrace. Tak se pěkně posaďte, lokomotiva Tomáš právě přijíždí.

Lokomotíva Tomáš je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť.

Tomáš a jeho přátelé přivážejí víc než 60 minut příběhů z krásného ostrova Sodor. DVD obsahuje šest příběhů a dobrodružství, která mašinky na ostrově zažívají.

Jedná se o výběr epizod z 8. sezony TV seriálu:

1 – Příliš horko na Tomáše (205. Too Hot for Thomas) – 24. října 2004

Na ostrově Sodor bylo horké léto. Zmrzlinářce došla zmrzlina, a tak Tomáš musel dojet pro nové suroviny. Všechno zařídil – a odměnil ho jásot dětí, které zase měly co mlsat…

2 – Gordon se ujal vedení (194. Gordon Takes Charge) – 5. září 2004

Ostrov Sodor zasypal sníh. Napadlo ho tolik, až pod ním zmizely všechny cesty, Tlustý přednosta stanice požádal Percyho, aby pomohl vozit cestující. Gordon mu měl ukázat, jak na to. Jenže Gordon se začal předvádět – a nevšiml si, že koleje jsou samý led… Bez zastavení se sklouzl přes celé nádraží, až nakonec na vedlejší koleji najel do hromady sněhu. Gordon se moc styděl a tlustý přednosta se na něj zlobil.

3 – Jakub zašel příliš daleko (203. James Goes Too Far) – 17. října 2004

Jakub dostal důležitý úkol: zavést uhlí na všechny stanice na ostrově Sodor. Moc se těšil, až se pustí do práce, a tak se rozhodl, že nebude čekat u vodojemu, až na něj přijde řada. Ani nepomohl Edwardovi zavést vagony do lomu. Ale stalo se, co se stát muselo: Jakubovi došla voda. Na pomoc mu přijel Salty – a připomněl tak Jakubovi, že žádný úkol není tak důležitý jako pomoc jiné mašince.

4 – Ty to dokážeš Toby (202. You Can Do It, Toby!) – 10. října 2004

Toby byl smutný. Gordon mu řekl, že není opravdová mašinka. Pak ale Gordon nemohl vytáhnout těžký rychlík do kopce a na pomoc mu přijel právě Toby. Zabral, co mu síly stačily – a nakonec spolu kopec opravdu zdolali.

5 – Edward Veliký (196. Edward the Great) – 12. září 2004

Spencer dostal úkol: odvézt vévodu a vévodkyni na letní sídlo. Edward mu měl pomoci s nábytkem. Ti dva začali závodit: Edward vyráží jako první, ale Spencer ho rychle předhání. Spencer si je jistý, že zvítězí – ale musí zastavit, aby vévoda mohl fotografovat… Spencer usnul a ani si nevšiml, že okolo něj projel Edward. Když konečně otevřel oči, uviděl už jen, jak Edward míří k cíli.

6 – Percy a kouzelný koberec (204. Percy and the Magic Carpet) – 24. října 2004

Na ostrově Sodor byl větrný den. Percy dostal za úkol vyzvednout něco důležitého v docích. Jak byl zklamaný, když zjistil, že má naložit jen srolovaný koberec. Salty ho však přesvědčil, že koberec může být kouzelný, a naučil ho několik zaklínadel. Když Percy vyrazil na cestu, koberec se odmotal – jako by byl opravdu kouzelný. Na křižovatce ho vzal vítr, až koberec přistál na kolejích, zrovna když se po nich blížil Tomáš!

Na imdb.com 69 procent, na csfd.cz 45: Záležitost pro předškoláky, u vyššího věku nebezpečí poškození mozku.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2009

Délka: 61 minut

Původní název: Thomas And Friends

Světová premiéra: 1984

Režie: David Mitton, Steve Asquith, Greg Tiernan

Námět: Britt Allcroft, reverend W. Awdry

Scénář: Britt Allcroft, reverend W. Awdry, Sharon Miller, Paul Larson, David Mitton, Mark Robertson, Miranda Larson, Jonathan Trueman, Jessica Sandys Clarke, Max Allen, Abi Grant, Simon Nicholson, James Mason, Polly Churchill, Andrew Viner, Alan Hescott, Louise Kramskoy, Allan Plenderleith, Gerard Foster, Jess Kedward, Kirsty Peart

Produkce: Britt Allcroft, David Mitton, Nicole Stinn, Ian McCue, Angus Wright, Robert D. Cardona, Philip D. Fehrle, Simon Spencer

Hudba: Junior Campbell, Robert Hartshorne, Mike O’Donnell, Ed Welch

Kamera: Terry Permane

Střih: Michael Dixon, John Wright, Rebecca De Burgh Mound, Lindsey Dillion-Massey

Společnost: Clearwater Productions / HIT Entertainment / British Broadcasting Corporation / Britt Allcroft (Thomas) Ltd. / Central Independent Television / FilmFair / Gullane Pictures / Gullane / Nitrogen Studios Canada / Thames Television / Woodland Animations

Natáčeno: Velká Británie / Ostrov Man

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: u původního vydání bylo pexeso