Hollywood Classic Entertainment – Květy války

Po poměrně dlouhé době vydává Hollywood Classic Entertainment ve středu 20. března 2013 film, jehož hodnocení velmi přesahuje obvyklý podprůměr, ke koupi budou Květy války za 199,- Kč. Válečný velkofilm od režiséra filmu Hrdina.

V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočiště za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace.

Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády.

Na imdb.com 75 procent, na csfd.cz 74. Komentáře rozloženy od nekritického obdivu k emocionálně vypjaté látce v úchvatném vizuálním provedení po odsouzení hollywoodsky patetického a pompézního slaďáku s příšernou délkou.

Zadní strana

Žánr: Drama / Historický / Válečný

Země původu: Čína / Hong Kong

Rok vzniku: 2011

Délka: 136 minut

Původní název: 金陵十三 / Jin líng shí san chai

Světová premiéra: 16. prosince 2011 – Čína

Režie: Yimou Zhang

Námět: Geling Yan (román „13 Flowers of Nanjing“)

Scénář: Heng Liu

Produkce: Chaoying Deng, William Kong, David Linde, Leo Shi Young, Weiping Zhang

Hudba: Qigang Chen

Kamera: Xiaoding Zhao

Střih: Peicong Meng

Kostýmy: Willian Chang

Společnost: Beijing New Picture Film Co. / EDKO Film / New Picture Company

Hrají: Christian Bale (John Miller), Ni Ni (Yu Mo), Xinyi Zhang (Shu), Tianyuan Huang (George Chen), Xiting Han (Yi), Doudou Zhang (Ling), Dawei Tong (major Li), Atsurô Watabe (plukovník Hasegawa), Kefan Cao (pan Meng), Yangchunzi Yuan (Mosquito), Jia Sun /Hua), Yuemin Li (Dou), Bai Xue (Lan), Takashi Yamanaka (poručík Asakura), Shigeo Kobayashi (poručík Kato), Paul Schneider (Terry), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 čínsky (mandarínsky + anglicky + japonsky + šanghajsky), česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný