Bontonfilm – Divoši

Společnost Bontonfilm tradičně do trafik vybrala pro středu 20. března 2013 čerstvý katalogový přírůstek a za 299,- Kč bude ke koupi DVD Divoši. Oliver Stone je zpátky v plné síle s brutálním thrillerem.

Prodloužená verze, kterou jste neviděli v kinech!

Trojnásobný držitel Oscara Oliver Stone přináší velkofilm plný napětí a vzrušení. V nablýskaném kalifornském přímořském městečku dva nejlepší kamarádi s úspěchem obchodují s marihuanou, což neunikne pozornosti brutálního mexického kartelu. Přátelé se ocitají uprostřed války, ze které podle všeho nemůžou vyjít vítězně, přesto se do nerovného souboje vrhají, aby ochránili dívku, kterou oba milují.

„To, že vám vyprávím tenhle příběh, neznamená, že na jeho konci zůstanu živá," přiznává hned v úvodu Divochů postava, která vás filmem bude provázet. Takové entré je netradiční, stejně jako zbytek akčního thrilleru, který vznikl podle stejnojmenného románu Dona Winslowa, jedné z nejprodávanějších knížek posledních let. Ta zaujala hollywoodskou legendu Olivera Stonea natolik, že opustil oblíbená politizující témata a rozhodl se natočit film, jehož hlavním cílem je bavit diváky.

 

Vypravěčka Ophelia žije ve spokojeném postmoderním uspořádání se dvěma chlapci, kteří ji milují, a ona miluje je. Vzájemně na sebe nežárlí, jsou totiž výjimeční. Chon si jako bývalý elitní voják a žoldák vypěstoval ke světu poněkud cynický přístup, naopak nadaný botanik Ben by ho chtěl neustále zachraňovat. Odlišné povahy spojují společné zážitky ze školy a také podnikání. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii.

Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Jen pár kilometrů na jih od téhle idyly ale operují mexické kartely a jednomu z nich se Benův a Chonův „podnik" zalíbí natolik, že se s ním rozhodnou spolupracovat. Kluci nejsou blázni, aby si zahrávali s ohněm, a velkorysou nabídku odmítnou, jenže šéfka kartelu nepovažuje „Ne" za odpověď. Na získávání správných odpovědí má svého zlého muže a taky schopnost vyhmátnout slabé místo svých oponentů. V Benově a Chonově případě je to jejich Ophelia. Jenže když výjimečným hochům sáhnete na jedinou „věc", která má v jejich životě smysl, můžete počítat s tím, že se dočkáte výjimečné odplaty.

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 72: Osvěžující příběh, dokazující, že Oliver přece jen nepatří do starého železa.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 135 minut

Původní název: Savages

Světová premiéra: 25. června 2012 – USA, Westwood, Kalifornie

Kinopremiéra v ČR: 27. září 2012

Režie: Oliver Stone

Námět: Don Winslow (román)

Scénář: Shane Salerno, Don Winslow, Oliver Stone

Produkce: Todd Arnow, Evan Bates, Moritz Borman, Eric Kopeloff, Shane Salerno, Fernando Sulichin

Hudba: Adam Peters

Kamera: Daniel Mindel

Střih: Joe Hutshing, Stuart Levy, Alex Marquez

Kostýmy: Cindy Evans

Společnost: Ixtlan / Onda Entertainment / Relativity Media

Natáčeno: Santa Clarita, Kalifornie, USA / ‚Rat Beach‘, Torrance, Kalifornie, USA / Indonézie / Pacific Palisades, Los Angeles, Kalifornie, USA / Orange County, Kalifornie, USA / Malibu, Kalifornie, USA / Laguna Beach, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Blake Lively (O), Taylor Kitsch (Chon), Aaron Taylor-Johnson (Ben), Jana Banker (dívka hrající volleyball), Candra Docherty (dívka v domě), Nana Agyapong (dívka na kole), Gary Stretch (cyklista), Benicio Del Toro (Lado), Diego Cataño (Esteban), Shea Whigham (Chad), Karishma Ahluwalia (Chadova dívka), Joaquín Cosio (El Azul), John Travolta (Dennis), Jonathan Carr (Valet), Demián Bichir (Alex), Antonio Jaramillo (Jaime), Salma Hayek (Elena), Jake McLaughlin (sniper Doc), Alexander Wraith (sniper Sam), Anthony Cutolo (sniper Billy), Emile Hirsch (Spin), Kurt Collins (číšník), Amber Dixon Brenner (Sophia), Leonard Roberts (Hayes / osobní strážce O), Joel David Moore (Craig), Ali Wong (Claire), Sala Baker (policista na motocyklu), Sandra Echeverría (Magda), Tara Stone (nakupující), Matthew Saldivar (technik kartelu), Sean Stone (Eric / pěstitel marihuany), Lucinda Serrano (Myrna / tlumočník DEA), Charles Haugk (DEA agent), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, řecky, hebrejsky, maďarsky, polsky, bulharsky

Obraz: barevný / černobílý PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný