Hollywood Classic Entertainment – Garfield Show – 11. DVD (Čáry máry)

Společnost Hollywood Classic Entertainment pokračuje ve vydávání série příběhů o tlustém líném kocourovi diskem Garfield Show – 11. DVD (Čáry máry), v prodeji má být v pondělí 22. dubna 2013 za 99,- Kč.  

Je schopen všeho. Mějte se před ním na pozoru!

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. Nelze se pak divit, že se jeho neodolatelnému a kultivovanému humoru dostalo i animovaného zpracování. Příběhy Garfielda a jeho rodiny, kterým se smějí děti i dospělí, mladí i staří, ženy i muži, dnes sleduje televizní obecenstvo více jak pětatřiceti zemí světa.

Epizody na disku:

59. Kočičí dějiny (77. History of Cats – ? – 16. března 2011)
Garfield se rozhodne udělat show o historii koček v průběhu věků sahající až do pravěku a zahrnující celý svět. Show nepojednává jen o tom, jak se kočky vyvíjely během tisíců let, ale také jak kočky přispěly nebo dokonce jak byly zodpovědné za některé z velkých světových vynálezů, jako je třeba sýr nebo dokonce Mona Lisa! Ale Garfeildova "fakta" se nezdají Kvíkovi a jeho myším přátelům, kteří věci vidí trošku jinak.

 

60. Dietní špionáž
Špatné zprávy, Garfielde! Od teďka ti nasazuju dietu! Nemá smysl protestovat, máš půlkila nadváhu, takže pro tvé vlastní dobro odteď nebudeš dostávat nic jiného než zeleninu! Jon to má všechno promyšlené. Dokonce je tu i kamera, která tě bude sledovat. Jo, je připevněna přímo na tvém obojku. Takže můžeš zkusit podvádět, ale nemůžeš vyhrát. Ooo, to je beznaděj! Ooo, pohroma a utrpení! To znamená celé hodiny bez lasagní! Celé dny bez masových knedlíčků a bez smažených nudlí! Jak mohl Jon něco takového Garfieldovi udělat?

 

61. Gravitační situace (56. Gravity of the Situation – ? – 28. února 2011)
Jon se v poslední době necítí dobře. Je to vidět i na jeho vaření, které je nechutné. Garfield už Jonovo jídlo nemůže ani vidět. Ah, kdyby tak někdo měl pro Jona práci… Hej! A víš co? Edie Gurmán právě volal a hej! Víš co? Chce, aby mu Jon ilustroval jeho další kuchařku! Je tu jediná podmínka: chtěl by nejdřív ochutnat Jonovo jídlo, aby se ujistil, že je dobré. Což nemusí fungovat. Chudák Garfield je z toho tak ustaraný, že začne mít halucinace. Vidí mimozemšťana, který miluje Jonovo jídlo, a najednou všechno a všichni začnou beztížně poletovat po celé kuchyni. Hej! A víš co? Ony to nejsou halucinace! A možná, že vaření v nulové gravitaci by mohlo být naprosto vynikající…

 

62. Lístek k bohatství (55. Ticket to Riches – Mark Evanier – 28. února 2011)
Je někdo, kdo nikdy nesnil o výhře velkého jackpotu v loterii? Ha? Zvlášť, když se vám na stole hromadí účty a vy jste naprosto zlomení. To je ta chvíle, kdy začnete doufat v zázrak. Je to tak, Jone? Zvlášť, když Garfield pořád žije život naplno a tvářičky má nacpané pizzou! No, dneska je tvůj šťastný den, Jone! Juchuuuu! Bingo! Teď si mohou konečně užívat! Jon teď jen musí skončit v práci, koupit si Vitovu pizzerii a koupit dům a pak si může jít vyzvednout svou výhru. Ale.. kde je jeho výherní tiket? Ehm… nevyhodili jsme ho, že ne? Garfield, Odie a Jon se musí pokusit získat ho zpět za jakoukoli cenu.

 

63. Čáry máry (64. Which Witch – ? – 4. března 2011)
Jedovatí hadi, obří medvěd grizzly, upíři… Garfield tvrdí, že se nebojí ničeho! Ani dvou Jonových roztomilých neteří, které milují oblékat strýčkovu rozkošnou kočičku jako panenku? Cože? Ony jsou na cestě sem? Utíkej, Garfielde, utíkej! Ty dvě holčičky jsou Garfieldovou nejhorší noční můrou! Jak se dostane z téhle šlamastyky? Možná by je mohl nalákat k sousedce? Vypadá jako skutečná čarodějnice. ALe co když to JE skutečná čarodějnice? Potom můžou být Drusila a Minerva ve skutečném nebezpečí… ale… najde Garfield dost odvahy, aby je šel zachránit?

 

64. Hepčík (60. The Big Sneeze – ? – 2. března 2011)
Hepčíík! Je to šílené, Jon nemůže přestat… hepčííík!… kýchat. Musí být na něco alergický, ale na co? Je to legrační, ale jakmile se k němu Garfield přiblíží… Hepčííííík! Rychle! Čas se otestovat… Uff, test je negativní. Jon není alergický na kočičí srst. Psychiatr Jonovi navrhne, aby se pokusil uvolnit potlačovaný hněv. "Ten typ hněvu, o kterém ani nevíte, že ho uvnitř sebe máte," vysvětluje doktor. Je pravda, že Garfield tajně sežral všechna kuřata. Je taky pravda, že nalil Odiemu do misky lepidlo a naplnil vanu krabí polévkou, ale Jon neměl pocit, že by ho i přes to všechno nesnášel… To je prostě Garfield! A doktorova rada? Zbavit se Garfielda. H… hep… hepčííík! Na zdarví, Jone! 

 

Náhled zadní strany z webu PNS 

Žánr: Animovaný / Rodinný / Komedie

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2008 – 2012

Délka: 74 minut

Původní název: The Garfield Show

Režie: Philippe Vidal

Námět: Jim Davis

Scénář: Jim Davis, Julien Magnat, Mark Evanier, Peter Betts, Jessica Menendez, Christophe Poujol

Produkce: Mark Evanier, Jim Davis, Robert Réa, Kim Campbell, Marie-Pierre Moulinjeune

Hudba: Laurent Bertaud, Jean-Christophe Prudhomme

Společnost: Dargaud Marina / MediaToon / Paws

Hlasy v anglickém znění: Frank Welker (Garfield / Eddie Gourmand), Gregg Berger (Odie / Squeak / Harry), Wally Wingert (Jon Arbuckle / Hercules), Jason Marsden (Nermal / Vito / Lizin otec / Pete / Dr. Bonkers), Julie Payne (Dr. Liz Wilsonová / Lizina matka), Laura Summer (Drusilla & Minerva), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný