Magic Box – Méďa Béďa (1964)

Se stejným názvem a od stejného dodavatele už tu jeden disk byl, tentokrát ale společnost MagicBox na pondělí 6. května 2013 přichystala za 149,- Kč klasickou animovanou verzi filmu Méďa Béďa. První celovečerní film Hanny a Barbery v remasterované podobě. Poprvé s českým dabingem.

Nekrmte medvědy a počkejte, až nakrmí legrací oni vás!

Ve vzduchu je cítit jaro – a Cindy se budí do lásky, odhodlána se v tomto roce provdat za Méďu Béďu. I ten se probouzí po zimním spánku, ale jemu se neustále zdálo o piknikových košících turistů z Jellystounského parku. Proto si zahraje na Robina Hooda („bohatým bral a medvědovi dával“) – rychle se převlékne za kontrolora potravinové inspekce a z košíků odebírá turistům vzorky.

To ovšem velmi rozzlobí strážce parku pana Smitha, který Béďu prodá do zoo v San Diegu. Tedy alespoň si to myslí, protože Béďa samozřejmě nikam neodjel – poslal místo sebe medvěda Placku. Cindy to ale neví a vydá se hledat Béďu do Kalifornie. Netuší ovšem, že jí posadili do jiného vlaku a skončí v cirkusu bratří Chizzlingových v Missouri!

Béďa a Bubu ji spěchají zachránit „a když se do toho Béďa dá, tak nikdy nezklame!“ A zklamáni touto nadčasovou rodinnou klasikou nebudete ani vy. Méďa Béďa je filmem pro diváky bez rozdílu věku!

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 82: Nostalgická vzpomínka z dětství nejednoho z nás.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1964

Délka: 84 minut

Původní název: Hey There, It’s Yogi Bear

Světová premiéra: 3. června 1964

Obnovená premiéra v ČR: 28. října 1993

Režie: Joseph Barbera, William Hanna

Scénář: Joseph Barbera, Warren Foster, William Hanna

Produkce: Joseph Barbera, William Hanna, Alex Lovy

Hudba: Marty Paich

Střih: Larry C. Cowan, Donald A. Douglas, Warner E. Leighton, Anthony „Tony“ Milch, Ken Spears, Greg Watson

Společnost: Hanna-Barbera Productions

Hlasy v původním znění: Daws Butler (Yogi Bear – Méďa Béďa), Don Messick (Boo-Boo Bear – Bubu / ranger John Smith), Mel Blanc (průvodčí / Grifter Chizzling), James Darren (Méďa Béďa – zpěv: ‚Ven-e, Ven-o, Ven-a‘), J. Pat O’Malley (Snively), Hal Smith (Corn Pone), Julie Bennett (Cindy), Jonah and the Wailers (zpívající medvědi ve vlaku), Bill Lee (Méďa Béďa – zpěv), Ernest Newton (Bubu – zpěv), Jackie Ward (Cindy – zpěv), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1)

Bonus: žádný