Aha! – Vražda v hotelu Excelsior

 

Aha! pokračuje v řadě celovečerních filmů cyklu Hříšní lidé města pražského a díky Velikonocím výjimečně v úterý 25. března 2008 se dočkáme již třetího titulu Vražda v hotelu Excelsior za 41,- Kč. I tento film již vychází opakovaně

 

 

Nalezení mrtvoly mladé ženy v jedné z jizeb luxusního hotelu přivede detektivy na stopu nelegálního hazardu. Vše se točí kolem láhve od francouzského koňaku, jíž byla zabita půvabná Dana Matoušová. Všechny nitky zapeklitého případu, v němž postupně upadají do podezření jak zaměstnanci hotelu, tak i hosté, včetně tajemného perského diplomata, zručně rozplétá policejní rada Vacátko a jeho spolupracovníci. O spletitou „šarádu“ se stará především úlisný ředitel podniku Hnízdo, který se za každou cenu snaží uchovat dobré jméno podniku a vše ututlat. Jeho přehnaně úzkostlivá péče připraví divákům především zásluhou znamenitého výkonu Miloše Kopeckého nejednu úsměvnou kratochvíli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po snímcích Partie krásného dragouna a Pěnička a Paraplíčko je Vražda v hotelu Excelsior (1971) dalším samostatným filmem navazujícím na televizní seriál Hříšní lidé města pražského. Autoři tento příběh označili za "cognacovou detektivní šarádu".  

 

Žánr: Kriminální

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1971

Délka: 90 minut

Premiéra v kinech ČR: 8. října 1971

Režie: Jiří Sequens

Scénář: Jiří Marek, Jiří Sequens

Produkce: Josef Císař

Hudba: Zdeněk Liška

Kamera: Václav Hanuš

Hrají: Jaroslav Marvan (Vacátko), Josef Bláha (Brůžek), Josef Vinklář (Bouše), František Filipovský (Mrázek), Zdeněk Řehoř (Janík), Josef Somr (Matouš), Miloš Kopecký (Hnízdo), Slávka Budínová (Janíková), Milena Dvorská (Matoušová), Václav Lohniský (Krofta), Milan Kindl (vrchní Honzík), Otto Lackovič (Pepi), Josef Langmiler (šéf orchestru), Jan Šmíd (Mohamed Rasul Zade), Vladimír Stach (Kirchmayer), Otakar Brousek st. (daktyloskop), Miroslav Homola (zástupce ředitele), Oldřich Musil (lékař), Jiří Smutný (Hrůza), Viktor Očásek (pianista), Jindřich Panáček (fotograf) 

 

 

 

Údaje o DVD: 

 

 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

 

 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: Filmografie, fotogalerie, film o filmu, rozhovor (Jiří Sequens)