Hollywood Classic Entertainment – Garfield Show – 15. DVD (Kočkopsí žrádlo)

Společnost Hollywood Classic Entertainment pokračuje oproti původně plánovanému začátku týdne až v úterý 21. května 2013 za 99,- Kč ve vydávání série příběhů o tlustém líném kocourovi diskem Garfield Show – 15. DVD (Kočkopsí žrádlo).

Je schopen všeho. Mějte se před ním na pozoru!

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. Nelze se pak divit, že se jeho neodolatelnému a kultivovanému humoru dostalo i animovaného zpracování. Příběhy Garfielda a jeho rodiny, kterým se smějí děti i dospělí, mladí i staří, ženy i muži, dnes sleduje televizní obecenstvo více jak pětatřiceti zemí světa.

Epizody na disku:

83. Kočkopsí žrádlo (73. Fido Food Feline – ? – 11. března 2011)
Kočičí žrádlo není nic pro kočky, aspoň pro Garfielda ne. Je sice dost dobré pro toulavé kočky v okolí, jako jsou Harry a Myron, které krmí soused a oni se kvůli němu chovají jako roztomilá koťátka. Ale Garfield nebyl vždycky proti kočičímu žrádlu. Dokonce ho míval kdysi moc rád, dokud jednou Jon nezaměnil jeho misku za misku pro Odieho. Garfield párkrát slyšel Liz varovat Jona, že „jste to, co jíte“, a Garfield si staré přísloví vyložil příliš doslovně. Když sní psí žrádlo, stane se psem? Všechny příznaky na to ukazují!

84. Krásnější než krásný (79. Cuter Than Cute – ? – 21. března 2011)
Nezmar, Garfieldův rozkošný úhlavní nepřítel, bude bydlet měsíc u Jona. Garfield nemůže vystát jeho roztomilost. To ale ještě netuší, že je sledován. Vůdce z planety Parma konečně ví, jak dostat Garfielda, obávaného nepřítele a požírače jeho druhu: lasagní. Garfieldova nezkrotná chuť na lasagne je to jediné, co brání v převzetí Země. A tak lasagne vyšlou špióna maskovaného za úplně nejroztomilejší verzi Nezmara, aby pronikl do Jonova domu a shromáždil informace o Garfieldovi. Brzy na sebe ale „nejroztomilejší kotě na světě“ přitáhne tolik pozornosti, že to bude zklamání i pro Nezmara i pro jeho vůdce.

85. Úchvatný příběh (87. A Gripping Tale – ? – 16. června 2011)
Garfield a Odie jsou ponořeni do podmořského filmu. Žraloci, velryby a souboje obřích olihní… všechno je to tak strhující! Ale ne tak moc, aby byli schopni odolat desítkám koblih. Garfield má samozřejmě v plánu je všechny sežrat, ale jen když Odie nebude mít nic proti. A tak začne honička, která skončí až když Odie chytne něco slizkého a šupinatého a podobného obří olihni z jejich filmu! Když obří oliheň začne řádit po celém městě, je to na Garfieldovi, aby zachránil Odieho a všechny ostatní… ale hlavně jeho koblihy!

86. Pipi hry (86. Penny Henny – ? – 15. června 2011)
Dvojčata Minerva a Drusilla navštívily Jona, aby viděly Garfielda. Ale Garfield by radši utekl, než aby se nechal tahat nějakými horlivými dětmi. Aby je zabavil, Jon se rozhodne dvojčatům vyprávět příběh o Pipi Hipy, kuřeti, které si myslelo, že nebe spadne. Ale dvojčata příběhy nezajímají, chtějí Garfielda. Jon tedy příběhu přidá malý zvrat: podvodník Garfield se rozhodne vystřelit si z Pipi Hipy i ze zbytku městečka. Je to legrace, dokud Pipi Hipy a ostatní nežalují špatné osobě: Lišákovi Fešákovi.

87. Podlá přání (88. Wicked Wishes – ? – 16. června 2011)
Náš příběh začíná jednoho slunečného dne na pláži. Odie si šťastně hraje na pláži, když narazí na tajemnou zdobnou láhev. Podle toho, co je na ní napsáno, to vypadá jako láhev s džinem. Jon a Garfield začnou snít o možnostech. Ale podle legendy jsou někteří džinové hodní a někteří velmi zlí. Náhoda tomu chtěla, že Jon a Garfield osvobodí zrovna velmi zlého džina, který jim zkříží plány. Jon mu musí splnit tři přání! Jon musí přijít na způsob, jak se bránit, jinak ho džin promění v žábu a Garfield by mu měl pomoci… jinak skončí jako žába nebo něco horšího!

88. Obří drobek (89. Jumbo Shrimpy – ? – 17. června 2011)
Doktor Wipl je zpět a má nového „pacienta“: cvičeného slona jménem Drobek. Jon a Garfield se jdou podívat na Drobkovo představení všech triků, které ho doktor Wipl láskyplně naučil. Když ale Garfield zjistí, že Wiplovy tréninkové metody nejsou zas tak láskyplné, povzbuzuje Drobka, aby se nenechal týrat. Drobek souhlasí: už to nebude dál snášet. A tak slon uteče a požádá Garfielda, aby ho schoval. Teď musí Garfield pomoci svému novému příteli, který je hledán policií a doktorem Wiplem. Ale jak může kočka schovat obrovského slona?

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Rodinný / Komedie

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2008 – 2012

Délka: 74 minut

Původní název: The Garfield Show

Režie: Philippe Vidal

Námět: Jim Davis

Scénář: Jim Davis, Julien Magnat, Mark Evanier, Peter Betts, Jessica Menendez, Christophe Poujol

Produkce: Mark Evanier, Jim Davis, Robert Réa, Kim Campbell, Marie-Pierre Moulinjeune

Hudba: Laurent Bertaud, Jean-Christophe Prudhomme

Společnost: Dargaud Marina / MediaToon / Paws

Hlasy v anglickém znění: Frank Welker (Garfield / Eddie Gourmand), Gregg Berger (Odie / Squeak / Harry), Wally Wingert (Jon Arbuckle / Hercules), Jason Marsden (Nermal / Vito / Lizin otec / Pete / Dr. Bonkers), Julie Payne (Dr. Liz Wilsonová / Lizina matka), Laura Summer (Drusilla & Minerva), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný