Bontonfilm – Kozí příběh se sýrem

I když první film příliš kladnou odvetu nesklidil, tvůrci neváhali a stvořili pokračování. Společnost Bontonfilm v neděli 19. května 2013 posílá do trafik za 149,- Kč DVD s filmem Kozí příběh se sýrem. Největší dobrodružství podzimu ve 3Dééé.

Koza s hlasem Jiřího Lábuse se vrací v novém příběhu. Pokračování nejúspěšnějšího českého animovaného filmu. Kozí příběh se sýrem volně navazuje na první český 3D animovaný film „Kozí příběh – Pověsti staré Prahy", který se stal nejúspěšnějším českým animovaným filmem vůbec.

Ve svém novém příběhu pro celou rodinu teď Koza z temných zákoutí pražských ulic a jejich pověstí zavede dětské diváky ve veselém dobrodružství do pestrého světa českých pohádek.Král v sýrovém království na svém hradě myslí pouze na pravidelný přísun voňavých sýrů. Kuba a Máca z prvního Kozího příběhu se vzali a vedou spokojený život jako sýraři v chalupě  v sýrovém království se svými dětmi Zuzankou a Honzíkem a samozřejmě s Kozou. Jedné noci ale oba záhadně zmizeli a tak se Koza spolu s Honzíkem a Zuzankou vypraví na velké pohádkové dobrodružství po jejich stopách. Musí hledat Čertův mlýn a cestu za čerty do samotného pekla. Pomáhat jim bude známé trio Dlouhý, Široký a Bystrozraký a na závěr je čeká akční finále přímo na královském hradě i jedno překvapení.

 

Kromě hlasů skvělých herců se diváci mohou těšit i na množství veselých písniček. V roce 2008 se první počítačově animovaný film u nás i v celé střední Evropě s názvem Kozí příběh: Pověsti staré Prahy stal hitem. V kinech ho shlédlo téměř 350 000 diváků, byl přeložen do řady jazyků a získal uznání na několika mezinárodních festivalech a cenu kritiků Kristián.

Na csfd.cz 46 procent: Hovadina nezvládnutá animačně i scénáristicky se spoustou trapných „vtípků". Víc se dočtete tady.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Komedie / Rodinný

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 79 minut

Kinopremiéra v ČR: 25. října 2012

Režie: Jan Tománek

Dramaturgie: Kateřina Kačerová

Scénář: Jiří Růžička ml., Jan Tománek

Produkce: Jan Tománek, Viktor Průša, Magdalena Sedláková, Kateřina Krejčí, Viktor Mayer

Hudba: David Solař

Kamera: Jan Tománek

Střih: Alois Fišárek, Jan Tománek

Zvuk: Martin Ženíšek, Michal Deliopulos, Štěpán Mamula

Výtvarník: Jan Tománek

Animace: Pavel Ondrašík

Společnost: Art And Animation studio s.r.o.

Hlasy: Jiří Lábus (koza), Martin Sucharda (Honzík), Alena Kokrdová (Zuzanka), Michal Dlouhý (Dlouhý), Miroslav Táborský (Široký), Miroslav Vladyka (Bystrozraký), Matěj Hádek (Kuba), Mahulena Bočanová (Máca), Karel Heřmánek (Kobyl), Dalimil Klapka (král), Milan Šteindler (vodník), Martin Dejdar (čertova babka), Ota Jirák (tlustý čert / hospodský), Václav Vydra (hubený čert), Jana Postlerová (sousedka), Lucie Vondráčková (parta syrečků), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2, 35:1)

Bonus: žádný