Hollywood Classic Entertainment – Labyrint

Na jedné straně kritikou vysoce ceněné filmy, řazené např. do edice FilmX, na druhé straně béčka a brak. Hollywood Classic Entertainment ve čtvrtek 9. května 2013 vykoná komerční popravu vydáním českého filmu Labyrint za 199,- Kč. Lucie Vondráčková, jak jste ji ještě neviděli.

Kolik lidských životů stojí jedno tajemství?

Představte si, že právě teď a přímo pod vámi je někdo ztracený v podzemí a zoufale volá o pomoc. Skupina čtyř lidí se snaží najít legendární katakomby staré Prahy, jejich výprava do labyrintu středověkých chodeb se ale změní v boj o holý život. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo dávné tajemství? V hlavní roli mystického thrilleru Labyrint ukáže překvapivou tvář Lucie Vondráčková.

 

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele, experta na statiku sklepů a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru.

Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze "ztracených"má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni.

Na csfd.cz 34 procent, u Františka Fuky 10: Film potřebuje scénář a dramaturga, tohle nejspíš nemělo ani jedno. Chybí logika, chybí návaznosti, chybí pointa.

Zadní strana 

Žánr: Horor / Thriller / Mysteriozní

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2011

Délka: 89 minut

Kinopremiéra v ČR: 12. ledna 2012

Režie: Tomáš Houška

Asistent režie: Petr Samec

Scénář: Tomáš Houška

Produkce: Štefan Voržáček

Koproducent: Marek Bureš, Michael Gahút, Tomáš Bělohradský

Výkonný producent: Ludvík Němec

Hudba: Filip Goméz, Jiří Vondráček (píseň Labyrint)

Kamera: Martin Matiášek, Michael Gahut

Asistent kamery: Pavel Kuřák

Střih: Marek Bureš

Zvuk: Tomáš Bělohradský, Ivo Heger

Kostýmy: Lenka Urbanová

Masky: Eva Nyklíčková, René Stejskal

Architekt: Petr Brož, Rudolf Kinský

Společnost: Stopro Film / Filmachine / Pinot Film / Tenet Publicity / Eniac Digital Cinema / Sound 4 Film

Hrají: Lucie Vondráčková (Renata), Martin Zbrožek (Honza), Mary Coronado (Kiara), Jan Zadražil (David), David Steigerwald (Loki), Vladimir Liska (Wacho), Petr Skopec (soused Čížek), Gabriela Benešová (Sylva), Petra Ptáčková (tanečnice), Veronika Pletichová (paní Málková), Jakub Matuszek (vedoucí prodejny), Simona Vavrušová (Zuzka), Vojtěch Duřt (Zdeněk), Michal Novotný (Petr), Kateřina Čechová (narkomanka), Pavel Kuřák (stavbyvedoucí), Josef Humpolec (stavbyvedoucí), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný