Magic Box – Vzhůru do oblak

Společnost MagicBox v úterý 28. května 2013 pošle do trafik za 149,- Kč úspěšný animovaný film Vzhůru do oblak. Komediální animované dobrodružství Vzhůru do oblak je desátým filmem studia PIXAR.

Nejnečekanější akční hrdina v historii filmu, bývalý prodavač balónků v penzi a snílek Carl Fredricksen, je připraven na neuvěřitelnou misi, kde nejde o záchranu světa ale o splnění dětských snů. Místo toho, aby si zabalil kufr do domova důchodců, přiváže si ke svému domu tisíce pouťových balónků, vystoupá s ním až k oblakům a vydá se na let do daleké Jižní Ameriky.

Ale ke svému údivu není sám. Ve špatnou dobu na špatném místě, na Carlově verandě, se ocitl osmiletý skaut Russell. A letí taky. Překvapivá dvojka potkává na cestách ještě překvapivější kamarády – psa Doga, který díky speciálnímu obojku mluví, a vzácného ptáka Kevina, který nelétá. Oblačné výšky i divoká džungle připraví celé skupině dobrodružství, na které se nezapomíná. Jejich společná pouť je plná humoru, emocí a obrovsky nápaditých příhod.

 

Animovaná komedie Vzhůru do oblak se stala jednou z filmových událostí roku 2009. Na DVD vyšla s řadou bonusů a také se zcela novým krátkým filmem!

Na imdb.com 83 procent, na csfd.cz 81: Úžasná kombinace filmu pro dětského diváka (eskapády, dobrodružství, humor) i dospělé (hořkost a smutek). Začátek filmu dokáže rozbít nejedno okoralé srdéčko.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Drama / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 93 minut

Původní název: Up

Světová premiéra: 13. května 2009 – Francie (Cannes Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 20. srpna 2009

Režie: Pete Docter, Bob Peterson

Scénář: Thomas McCarthy, Bob Peterson, Pete Docter

Produkce: John Lasseter, Kori Rae, Denise Ream, Jonas Rivera, Andrew Stanton

Hudba: Michael Giacchino

Střih: Kevin Nolting

Společnost: Walt Disney Pictures / Pixar Animation Studios

Hlasy v původním znění : Edward Asner (Carl Fredricksen), Christopher Plummer (Charles Muntz), Jordan Nagai (Russell), Bob Peterson (Dug / Alpha), Delroy Lindo (Beta), Jerome Ranft (Gamma), John Ratzenberger (konstruktér Tom), David Kaye (hlasatel), Elie Docter (mladá Ellie), Jeremy Leary (mladý Carl), Mickie McGowan (policistka Edith), Danny Mann (dělník Steve), Donald Fullilove (zdravotník George), Jess Harnell (zdravotník AJ), Josh Cooley (Omega), Pete Docter (vedoucí tábora Strauch), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, slovensky, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Polojasno: Krátký film, Muntzovy špatné konce: Alternativní scény, Dobrodružství nepočká, Dogova sólo mise: Zcela nový krátký film, Komentář režiséra, A mnohem více!