Magic Box – Kočičí oko

Společnost Magic Box ve čtvrtek 30. května 2013 do trafik posílá za 99,- Kč povídkový horor Kočičí oko. Natočeno na motivy Stephena Kinga. Tři povídky plné černého humoru, napětí a vzrušení, které spojuje postava tajemné kočky.

Z hrůzostrašné fantazie Stephena Kinga (autora bestsellerů Žhářka, Osvícení a Carrie) vzešla tato trilogie děsivých příběhů, které jsou vzájemně propojeny zbloudilou kočkou, která se potuluje mezi jednotlivými díly.

V první epizodě bojuje silný kuřák z New Yorku s problémem jménem závislost na cigaretách. Pochybnou pomoc se rozhodne hledat u horkokrevného majitele protikuřácké léčebny, jehož pravidelné tvrdé tresty neminou ty, kteří nedokáží odolat pokušení dalšího potáhnutí.

Druhý příběh se zaměřuje na Cressnera, gangstera z Atlantic City, který se dozvídá o aférce své manželky s profesionálním tenistou. Toho proto donutí chodit po římse vysokopodlažního bytu s tím, že zvládne-li obejít jedno kolečko po převisu, nechá mu Cressner svou ženu navždy.

 

V závěrečné epizodě má malé děvčátko problémy se spaním. A přestože její rodiče dávají vše za vinu jejich kočce, dívenka moc dobře ví, že je vše úplně jinak. Zahlédla totiž malinkatého trolla, který vystoupil ze zdi jejího pokoje…  

 

Nekorunovaný král hororu Stephen King už zase zahání diváky do kouta a nutí je nelidsky se bát…

Na imdb.com 60 procent, na csfd.cz 66: Přiměřená zábava, v mezích Kingovských adaptací dozajista patří k těm lepším, ale obdobných povídkových i hororových titulů existují tuny, občas i lepších.

Zadní strana obalu předchozího vydavatele

Náhled zadní strany z webu PNS 

Žánr: Komedie / Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 93 minut

Původní název: (Stephen King´s) Cat´s Eye

Světová premiéra: 12. dubna 1985 – USA

Režie: Lewis Teague

Námět: Stephen King

Scénář: Stephen King

Produkce: Dino De Laurentiis, Martha „Schumacher" De Laurentiis, Milton Subotsky

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Jack Cardiff

Střih: Scott Conrad

Kostýmy: Clifford Capone

Společnost: Dino De Laurentiis Company / Famous Films

Natáčeno: Atlantic City, New Jersey, USA / New York City, New York, USA / Wilmington, North Carolina, USA

Hrají: Drew Barrymore (děvčátko / Amanda), James Woods (Dick Morrison), Alan King (Dr. Vinny Donatti), Kenneth McMillan (Cressner), Robert Hays (Johnny Norris), Candy Clark (Sally Annová), James Naughton (Hugh), Tony Munafo (Junk), Court Miller (pan McCann), Russell Horton (pan Milquetoast), Patricia Benson (paní Milquetoastová), Mary D’Arcy (Cindy), James Rebhorn (opilý podnikatel), Jack Dillon (vrátný), Susan Hawes (paní McCannová), Shelly Burch (Jerrilyn), Sal Richards (Westlake), Jesse Doran (Albert), Patricia Kalember (Marcia), Mike Starr (Ducky), Charles S. Dutton (Dom), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný