Aha! – Rudá Sonja

Páteční Aha! přichází 21. března 2008 za 41,- Kč s titulem Rudá Sonja. Můžete zavzpomínat na doby, kdy svalnatý guvernér byl „pouhým“ hercem a neohroženě máchal mečem, pokud jste tak již neučinili při předchozím vydání

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu, a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho dívka, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden, která chce s pomocí talismanu ovládnout svět a proměnit ho v temné místo. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu za to, že ji nechala znásilnit svými vojáky a vyvraždila její rodinu, byla právě vyškolena na vynikající bojovnici, se okamžitě vydá po stopách kruté královny.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Odmítne sice Kalidorovu pomoc, sama však pomůže malému princi Tarnovi, bloudícímu se svým společníkem Falkonem troskami království Hablon, které Gerden zničila pomocí Talismanu. Vydá se podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem a vzápětí ho zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne Kalidor, který dívku sledoval. V další cestě pokračuje Sonja, doprovázená Kalidorem, Tarnem a Falkonem. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene do pasti v jeskyních, kde číhá mechanický netvor, se kterým musí těžký zápas vybojovat mohutný Kalidor. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu, kde Gedren právě rozpoutala nečisté síly talismanu. Pokud ho chtějí Sonja s Kalidorem zničit, mají poslední možnost.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: Nizozemí / USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 86 minut

Původní název: Red Sonja

Světová premiéra: 3. července 1985 – USA

Režie: Richard Fleischer

Scénář: na motivy příběhů Roberta E. Howarda, Clive Exton, George MacDonald Fraser

Produkce: Christian Ferry, A. Michael Lieberman, José López Rodero

Hudba: Ennio Morricone

Kamera: Giuseppe Rotunno

Hrají: Arnold Schwarzenegger (Kalidor), Brigitte Nielsenová (Rudá Sonja), Sandahl Bergmanová (královna Gedren), Paul L. Smith (Falkon), Ernie Reyes Jr. (princ Tarn), Ronald Lacey (Ikol), Pat Roach (Brytag), Terry Richards (Djart), Janet Agrenová (Varna, sestra Rudé Sonji), Donna Osterbuhrová (Kendra), Lara Naszinskyová (Gedrenina služebná), Hans Meyer (otec Rudé Sonji), Francesca Romana Coluzziová (matka Rudé Sonji), Stefano Maria Mioni (Barlok, bratr Rudé Sonji), Tutte Lemkow (kouzelník), Kiyoshi Yamazaki (Kyobo), Tad Horino (mistr meče)

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 1.0 česky

Titulky: české

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: Trailery; Biografie herců a tvůrců; Upoutávka

Upoutávky

Bonusy

Biografie