North Video – Policajt na odpis

To už tady dlouho nebylo, North Video se po velké přestávce, vyplněné jen reedicemi, vrací k vydávání premiérových titul a v pátek 5. července 2013 vyšle do trafik za 199,- Kč drama Policajt na odpis. Když se pokřivená minulost jednoho policisty vrací, aby ho dostala, dokáže udělat správnou věc, nebo podlehne výhrůžkám svých nebezpečných známostí?

Před rokem byl zkorumpovaný policejní detektiv Callahan postřelen při drogovém zásahu, který se vymkl kontrole. Neznámý člověk ho zachránil a dal mu šanci napravit svůj život. Když se ale nakonec tento člověk objeví a chystá pomstu proti mužům zodpovědným za sérii útoků na mladé ženy v místním strip klubu, Callahan musí zakročit a najít útočníka, aby utajil, že byl v minulosti sám do těchto zločinů namočen. Jeho úporná snaha najít útočníka a zakrýt tak své stopy ho přivádí do světa násilí, lstí a podvodů. Dokáže být „dobrým poldou“, vystopovat útočníka a přitom si udržet dobrou pověst?

Na imdb.com 54 procent, na csfd.cz 52: I když je spousta tváří divákovi velmi povědomá, jde o nudně pomalé nezapamatované béčko.

Zadní strana

Žánr: Krimi / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 93 minut

Původní název: Officer Down

Světová premiéra: 22. ledna 2013 – USA (dircet-to-DVD)

Režie: Brian A Miller

Scénář: John Chase

Produkce: Jenae Altschwager, Jeff Bozz, Andrew Hunt, Tiffany Masters, Jeff Most, Jess Most, Jeff Rice, Leigh Scott, Rick St. George, Mohammad Zahoor

Hudba: Jerome Dillon

Kamera: Ryan Samul

Střih: Bob Mori, Danny Saphire

Kostýmy: Emma Potter

Společnost: Jeff Most Productions / Most Films

Natáčeno: Bridgeport, Connecticut, USA / Stratford, Connecticut, USA

Hrají: Stephen Dorff (detektiv David ‚Cal‘ Callahan), AnnaLynne McCord (Zhanna Dronovová), Dominic Purcell (Royce Walker), Stephen Lang (poručík Jake ‚Lieu‘ LaRussa), David Boreanaz (detektiv Les Scanlon), Walton Goggins (Anděl / detektiv Logue), James Woods (kapitán Verona), Elisabeth Rohm (Alexandra Callahanová), Bree Michael Warner (Brogan), Tommy Flanagan (otec Reddy), Beatrice Miller (Lanie Callahanová), Johnny Messner (McAlister), Soulja Boy (Rudy), Oleg Taktarov (Oleg Emelyanenko), Laura Harris (Ellen Logueová), Jas Anderson (Ellis Dracut), Kaitlyn Black (Olivia), Richard Brooks (McAlisterův advokát), Kamaliya (Katya), Misha Kuznetsov (Sergei Dronov), Jenae Altschwager (Lisa), Zoran Radanovich (Sergei Dronov / Ivan Zavalon), Marisa Pierini (Monica Logueová), Brette Taylor (ADA Loughlin), Greg Nutcher (strážník Stanly), April L. Hernandez (Coraline), Abbie Dunn (Liz), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: fotogalerie