Bontonfilm – Drsňačky

Ve čtvrtek 5. prosince 2013 doputuje do trafik další katalogová novinka společnosti Bontonfilm, za 399,- Kč budou v prodeji Drsňačky. Jedna by druhou nejraději zabila. Ale šéf jim to zakázal.

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburnová a bostonská policajtka Shannon Mullinsová už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina.

Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí.

Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území“. Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství.

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 56: Prvoplánová „komedie“ plná „buddy“ žánrových klišé, kterou pár vtípků při její délce nemůže zachránit.

Zadní strana

Žánr: Akční / Komedie / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 112 minut

Původní název: The Heat

Světová premiéra: 26. června 2013 – Indonésie

Kinopremiéra v ČR: 1. srpna 2013

Režie: Paul Feig

Scénář: Katie Dippold

Produkce: Peter Chernin, Dylan Clark, Paul Feig, Michele Imperato Stabile, Jenno Topping

Hudba: Michael „Mike“ Andrews

Kamera: Robert D. Yeoman

Střih: Jay Deuby, Brent White

Kostýmy: Catherine Marie Thomas

Společnost: Twentieth Century Fox Film Corporation / Chernin Entertainment / TSG Entertainment / Ingenious Media / Big Screen Productions / Ingenious Film Partners

Natáčeno: Boston, Massachusetts, USA / Days Inn/Denny’s – 152 Endicott Street, Danvers, Massachusetts, USA

Hrají: Sandra Bullock (Sarah Ashburnová), Melissa McCarthy (Shannon Mullinsová), Demián Bichir (Hale), Marlon Wayans (Levy), Michael Rapaport (Jason Mullins), Jane Curtin (paní Mullinsová), Spoken Reasons (Rojas), Dan Bakkedahl (Craig), Taran Killam (Adam), Michael McDonald (Julian), Thomas F. Wilson (kapitán Woods), Peter Weireter (vůdce týmu SWAT), John Ross Bowie (NY agent), William Xifaras (otrava #1), Cary ‚Big Shug‘ Guy (otrava #2), Erica Derrickson (prostitutka), Tony Hale (John), Deirdre Horgan (hlas policistky ve vysílačce), William Ambrose Kennedy (seržant na oddělení), Tony V. (hraniční strážník), Amanda Good Hennessey (žena s dítětem), Patti Ross (opilá žena), Kaitlin Olson (Tatiana), Ellen Becker-Gray (Tatianina matka), Andy Buckley (Robin), Don Orsillo (basebalový komentátor), Adam Ray (LeSoire), Chris Gethard (sám sebe), Dane Anton Aska III (barman klubu Ekko), Joseph McIntyre (Peter Mullins), Michael Tucci (pan Mullins), Bill Burr (Mark Mullins), Nathan Corddry (Michael Mullins), Jessica Chaffin (Gina), Jamie Denbo (Beth), Miriam Tolan (patolog), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, VO polsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, řecky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Teď trochu intimností; Lekce herectví; Komentář, ve kterém režisér Drsňaček bez ustání mluví o Drsňačkách