Aha! – Babí léto

Aha! nám ve středu 12. března 2008 nabídne titul z domácí kuchyně, nositele několika českých lvů. Tentokrát to bude Babí léto za 41,- Kč.

Tragikomický příběh mladého pětasedmdesátníka, věčného snílka, pábitele a recesisty, který na rozdíl od své milované, ustarané manželky odmítá smířit se s údělem rezignujícího stáří a žije svůj život jako nikdy nekončící výzvu, v níž každý den se pro něho stává báječnou příležitostí k novému dobrodružství. Spolu se svým věrným a oddaným kamarádem z operety přenáší divadelní role do života a splňuje si tak své nesplněné sny. Vystupuje jako emeritní člen Metropolitní opery, který kupuje zámky, jako revizor, horolezec a dobrodinec.

V řadě vděčných komických situací, plných jemného i černého humoru, válčí s manželkou o svou bezstarostnost a nezávislost, s níž vždy znova dokazuje, co je to UMĚNÍ ŽÍT.

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2001

Délka: 102 minut

Premiéra v kinech ČR: 27. září 2001

Režie: Vladimír Michálek

Scénář: Jiří Hubač

Produkce: Jaroslav Bouček, Jiří Bartoška, Jaroslav Kučera

Hudba: Michal Lorenc

Kamera: Martin Štrba

Hrají: Vlastimil Brodský (František Hána), Stella Zázvorková (Emílie), Stanislav Zindulka (Eda), Ondřej Vetchý (Jára), Zita Kabátová (Maruška Grulichová), Petra Špalková (sousedka), Jiří Lábus (realitní agent), Simona Stašová (Marcela), Zuzana Fialová (Erna), Lubomír Kostelka (Vondráček), Martin Sitta (Král), Vlastimil Zavřel (Hlavatý), Juraj Johanides (Dr. Ryšavý), Vlastimil Práda, Zlata Pavlíčková (zapisovatelka), Libor Žídek (ing. Jandera), Magdalena Sidonová (Květa), Oldřich Hrůza (Majer, správce zámku), Kateřina Pindejová (předsedkyně soudu)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,66:1 anamorf)

Bonus: Film o filmu (17:20), upoutávky, fotogalerie, filmografie tvůrců (Jiří Hubač, Vladimír Michálek, Jaroslav Bouček, Jiří Bartoška, Jaroslav Kučera, Martin Štrba, Michał Lorenc, Jiří Brožek, Radim Hladík), filmografie herců (Vlastimil Brodský, Stella Zázvorková, Stanislav Zindulka, Ondřej Vetchý, Zita Kabátová), ohlasy v tisku (novinové výstřižky), videoklip (Support Lesbiens – Bet My Soul, Fight Club), povídání s panem Brodským (3:57), Návrhy plakátů, Český lev 2001 (předávání cen: Jiří Hubač, nejlepší scénář – 3:25, Vlastimil Brodský, nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli – 1:57, Stella Zázvorková, nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli – 2:50, Stanislav Zindulka, nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli – 1:19)