Tom Shadyac

Tom Shadyac se řadí k nejúspěšnějším hollywoodským režisérům. Jeho předposlední film Božský Evan je pokračováním jeho komediálního hitu Božský Bruce s Jimem Carreym z roku 2003. Momentálně pracuje jako producent na filmu Když si Chuck bral Larryho s Adamem Sandlerem a Kevinem Jamesem a v minulém roce produkoval komedii Bezva vejška s Justinem Longem, Jonah Hill a Lewisem Blackem.

Shadyac debutoval jako režisér v roce 1994 průlomovým hitem Ace Ventura: Zvířecí detektiv s Jimem Carreym. Na tento úspěch navázal megahitem Zamilovaný profesor s Eddiem Murphym. V roce 1997 se znovu sešel s Carreym při natáčení komedie Lhář, lhář. Na kontě má také na Zlatý glóbus nominovaný film Doktor Flastr s Robinem Williamsem a sci-fi thriller Na křídlech vážky s Kevinem Costnerem.
Shadyac má vlastní produkční společnost Shady Acres Entertainment, která patří do stáje Universal Pictures. Kromě režie a produkce celovečerních filmů se Shadyac uplatnil také v televizi, kde vyprodukoval komediální seriál 8 Simple Rules… for Dating My Teenage Daughter.