Deník s CD – M. Donutil 8 – Na kus řeči 2. díl

Ve čtvrtečních CD s mluveným slovem nyní pravidelně vychází tituly s Miroslavem Donutilem. Po projektech, v nichž hlavním protagonistou byl on sám, přichází na řadu druhý díl rozhovorů se známými hereckými osobnostmi (první vyšel přesně před týdnem). Tentokrát jde o Povídání se Zitou Kabátovou a Svatoplukem Benešem. Cena 39,– Kč. Vychází 31. července 2008.

V době natáčení tohoto CD byl Svatopluk Beneš vedle Zity Kabátové poslední ze žijících herců slavné meziválečné a válečné filmové generace. Ve filmech se většinou objevoval v rolích milovníků a svůdníků. Ve své době patřil Svatopluk Beneš mezi nejobsazovanější české herce. Fanoušci si ho určitě pamatují například z role studenta Ríši v Pohádce máje nebo z filmů Studentská máma, Filozofská historie či Dobrý voják Švejk. Svatopluk ztvárnil nejenom desítky filmových rolí, ale také zářil na divadelních prknech.

Také Zita Kabátová je hereckou legendou. K nohám jí padaly desítky mužů a zažila filmová objetí mnoha přitažlivých mužů. Mezi její velké obdivovatele patřil herec Oldřich Nový nebo komik Vlasta Burian. Ten o ní kdysi prohlásil: „Za hřích by ale stála!“. Jeden z posledních filmů které natočila je film Želary, kde si zahrála manželku svého letitého kamaráda Svatopluka Beneše.

Záznam z Branického divadla, kde obě legendy s Miroslavem Donutilem vzpomínali na své profesionální začátky a vyprávěli historky z natáčení a z divadelních vystoupení.