Video Domácí Kino 02/2007

Časopis Video Domácí Kino v únorovém vydání recenzuje řadu zajímavých hi-fi audio i video komponent jako například DVD/HDD rekordér Pioneer DVR-940HX-S, HDD/DVD videokameru Hitachi DZ-HS303E, BD/DVD přehrávač, AV receiver a reprosestavy Panasonic DMP-BD10, Panasonic SA-XR700 a Panasonic SB-TP1000, reprosestavy Wharfedale Evolution2 Series nebo třeba AV receivery do 15000,– Kč. Přílohou je DVD Mlčení šunek.

Vzpomínáte si, jak jste se u napínavých thrillerů a hororů klepali hrůzou, jak jste si před známými nedůstojně v kině zakrývali oči, jak jste vřískali na celé kolo, rozhazovali kolem sebe popcorn a chytali za ruku úplně neznámé lidi? Je načase to všechno těmhle zatraceným krvákům a jejich zvrhlým tvůrcům vrátit. Prostě na ně udělat dlouhý nos.

Zapomeňte na doktora Hannibala Lectera a připravte se na Animala Kanibala Pizzu. Jak již parodický název Mlčení šunek napovídá, není tomuhle filmu vůbec nic svaté. Počínaje Psychem, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v gagy nabité parodii italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví jako správná parodie žánr thrilleru totálně na hlavu, navíc si s chutí utahuje i z celebrit. Setkávame se tady se spoustou parodovaných známych osobností ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone) či politiky (Bush, Clinton). Tvůrci nemají úctu dokonce ani před před ikonou thrilleru Alfredem Hitchcockem. Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahovi. Začínající tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v zapeklité situaci, když jako svůj první případ dostane kauzu vraždícího psychopata. Jako nejlepší řešení se zdá najít ve vězení podobného masového vraha a proniknout tak do myšlení podobných jedinců. Jo Dee se tak vydává za šíleným doktorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise). A udělá s ním riskantní dohodu. Animal Kanibal mu prozradí, kdo je oním vrahem a Jo Dee mu za to zařídí vlastní pizzerii.

Jestli máte rádi parodie typu Bláznivé střely, přijdete si s filmem Ezia Greggia na své, protože šílenější a nespoutanější humor už jste asi dlouho neviděli. Navíc je i velice příjemné sledovat tradičního záporáka Billyho Zanea (jistě si vzpomínáte, jak na Titaniku coby žárlivý snoubenec naháněl Kate Winslet a Leonarda DiCapria) konečně v trochu jiné roli, než na jaké jsme u něj zvyklí.