Vapet vás baví – Chléb, máslo a marmeláda

Na obzoru další starší italská komedie, tentokrát ovšem zřejmě v domácích končinách zcela neznámá, byť hlavní představitel je dobře znám z mnoha jiných. Vapet ve čtvrtek 17. února 2011 v ediční řadě Vás baví nabídne film Chléb, máslo a marmeláda v digipacku za 69,- Kč. … a totální sranda.

Bruno Desantis je populární televizní moderátor, kterého právě opustila milovaná manželka Sofia. Snaží se jí dovolat, ale jeho sluchátko je hluché. Sháňka po fungujícím telefonu ho přivede ke dveřím tří okouzlujících dam. Vera, Simona a Betty mají společné nejen bydlení, ale i temnou minulost. Jsou tak dojaté jeho neštěstím, že se rozhodnou ho léčit, hýčkat a nakonec i pomilovat. Bruno začíná žít jako sultán v harému.

Potisk DVD 

Ale všechny sny jednou skončí a milé dámy se rozhodnou Bruna zbavit. Co se s ním stane dál? Kdo ví? Nemá ani tušení, že všechny tři se znají z ústavu pro choromyslné, kde se sešly poté, co se pokusily zabít své manžele.

Hodnocení na imdb.com pouhých 47 procent: Něco jako sitcom, který nezapře svůj divadelní původ.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1977

Délka: 94 minut

Původní název: Pane, burro e marmellata

Světová premiéra: 10. listopadu 1977 – Itálie

Režie: Giorgio Capitani

Námět: Françoise Dorin (divadelní hra "Les bonshommes")

Scénář: Giorgio Capitani, Franco Ferrer, Enrico Montesano

Hudba: Piero Umiliani

Kamera: Roberto Gerardi

Střih: Reanto Cinquini

Společnost: Italian International Film

Hrají: Enrico Montesano (Bruno De Santis), Rossana Podestà (Simona), Claudine Auger (Betty), Rita Tushingham (Vera De Virdis), Bente Szacinski „Bosco" (Sofia, Brunova manželka), Laura Trotter (Margherita, Bertelliho manželka), Franco Giacobini (Simonin manžel), Jacques Herlin (psychiatr Gaetano Arfè), Adolfo Celi (Aristide Bertelli), Stefano Amato (poslíček), Paola Arduini, Dino Emanuelli (profesor Coll-Pedretti), Angelo Pellegrino (TV technik), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: