Aha! – Kašpárek

 

V pondělí 4. února 2008 vychází v DVD edici deníku Aha! francouzská komedie Kašpárek. Cena 41,- Kč

 

 

Jediný, kdo dokáže zároveň unikat tajným službám, okrádat klenotníky, svádět ženy a prodávat falešné obrazy, je Jean-Paul Belmondo! 

 

Alexandre Boroni má na víc, než být obyčejným zlodějíčkem ve své čtvrti. Vyjde z vězení a okamžitě začne okouzlovat ženy, aby je mohl nejdříve dobýt, pak okrást. Náhoda tomu chce, že se při své cestě do Benátek zaplete do hry tajných služeb. A je to znovu on, kdo vítězí nad agenty, mafiány a teroristy z třetího světa. Štěstí že Benátky zůstanou celé! Ještě přitom stačí podfouknout japonské obchodníky s uměním, klenotníka a svést několik žen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve filmu můžete spatřit i jiného populárního francouzského herce, kterým je Michel Galabru, známý například z filmů o četnících ze Saint Tropez, kde ztvárnil roli velitele četnické stanice, nebo ze slavné komedie Tonoucí se stébla chytá. 

 

Film obsahuje původní český dabing. J.P. Belmonda dabuje herec Jiří Krampol. 

 

Žánr: Akční / Komedie  

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1979

Délka: 103 minut

Originální název: Le Guignolo

Světová premiéra: 26. března 1980 – Francie

Režie: Georges Lautner

Scénář: Michel Audiard, Jean Herman

Produkce: Alain Poiré, Renzo Rossellini

Hudba: Philippe Sarde

Kamera: Henri Decaë

Střih: Michelle David

Kostýmy: Paulette Breil

Společnost: Cerito Films / Gaumont International / Opera Film Produzione

Hrají: Jean-Paul Belmondo (Alexandre Dupré), Mirella D’Angelo (Sophie/Pamela), Michel Galabru (Achille Sureau), Carla Romanelli (Gina), Paolo Bonacelli (Kamal), Georges Géret (Joseph), Michel Beaune (Louis Fréchet), Charles Gérard (Abdel Fahrad), Maurice Auzel (La Franchouillard), Tony Kendall (Frantz), Renzo Marignano (klenotník), Aldo Rendine (Urbino Alfonsi), Henri Guybet (Machavoine), Enzo Guarini (komisař), Lily Fayol (Schwartz), Michel Berreur (Hussein), Daniel Breton (Yasser), Philippe Castelli (vrátný), Anne Goddet (Irène), Ham-Chau Luong (Ohsawah), Dona Leigh Kessler (blondýna), Thang-Long (Taramushi), a další

 

 

 

Údaje o DVD:  

 

 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky napevno s francouzským zvukem

 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 anamorf (1,66:1)

Bonus: Filmový trailer (2:28 francouzsky s českými titulky), Film o filmu (rozhovor s režisérem – 9:50 francouzsky s českými titulky), Filmy s J. P. Belmondem, Již vyšlo