Země pohádek/ČT – Co takhle svatba, princi?

Dneškem začala vycházet nová edice  vydávaná Zemí pohádek ve spolupráci s Českou televizí. Obsahem budou starší české filmy a pohádky). Dnes v sobotu 4. října 2008 je to česká televizní muzikálová pohádka Co takhle svatba, princi?, ve které hraje i nedávno zesnulý Karel Černoch. Cena 49,- Kč. Jako příbal již vyšlo v časopisu Vlasta ve středu 9. ledna 2008 za cenu 119,- Kč.

Hudební pohádka o princi, který si nakonec vybral nevěstu podle svého srdce. Královskou dvojici si de zahráli Petr Nárožný a Jiřina Bohdalová. Princeznu ztvárnila Ivana Andrlová, kterou známe jako představitelku dcery důstojníka Státní bezpečnosti v oblíbeném seriálu Třicet případů majora Zemana. A prince oblíbený průvodce Cestománií Miroslav Vladyka.

V pohádce zazní několik písniček, jako například „Princezny jdou si hajnout“ (Marcela Holanová, J. Kretschmerová), nebo Když se načančám od Heidi Janků. Zpěvy jsou doplněny tanci, například scénka, kdy dvořané v dlouhých parukách a rokokových kostýmech tančí ve stylu něco mezi menuetem a disco nemá chybu!

Země původu: Československo
Rok vzniku: 1985

Režie J. Adamec
Hrají: Miroslav Vladyka, Jiřina Bohdalová, Ivana Andrlová, J. Švehlová, Petr Nárožný, Vlastimil Bedrna, Karel Černoch, Ladislav Křiváček, Jaroslava Kretschmerová, Evžen Jegorov, Josef Dvořák, Ludmila Roubíková, Roman Skamene a další.
Scénář: J. Chalupa
Kamera: A. Kovács

S hrdiny pohádky jsme se mohli setkat ještě jednou ve volném pokračování nazvaném Ať přiletí čáp,královno!. Ten vyjde ve stejné edici příští sobotu 11. října 2008.