Xmag 2007/04 – Interstella 5555

Čerstvé číslo XMAGu přináší jako přílohu DVD s muzikálem Interstella 5555 od Daft Punk.

XMAG uvádí první housový muzikál. Stojí za ním samotní DAFT PUNK! Manga film „Interstella 5555 – The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem“ z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk „Discovery“. V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako „One More Time“, „Aerodynamic“, „Digital Love“, „Something About Us“ ad.

Toto DVD není jedinou přílohou časopisu. Další přílohy tvoří namixovaná cédéčka od Ellen Allien a Romana Raie

CD1: Ellen Allien – BerlinBytes
Zvukově nejodvážnější CD v historii XMAGu namíchala první dáma německé elektronické scény Ellen Allien. Jedná se o průřez jejím velmi úspěšným vydavatelstvím BPitch Control. Patnáct ochutnávek z této stáje mají na svědomí např. Modeselektor, Paul Kalkbrenner, Ellen Allien & Apparat, Feadz, Zander VT, Ben Klock nebo Sascha Funke.

CD2: Roman Rai – Vlny
Vlny, to je zvuk vyhlášené noci Zen v pražském klubu Roxy. Vlny, to je moderní electro, house, progressive-trance. Vlny, to je vstup do matrixu Romana Raie, ve němž se potkáte s Johnem Dahlbackem, Joakimem, Elite Force, Guy Gerberem, Gregorem Tresherem nebo 16 Bit Lolitas.

Dále si v časopise přečtete:

Téma: Dívčí válka
Robots in Disguise na titulce předpovídají, že mužské pohlaví je v novém XMAGu značně oslabeno. Chicks On Speed, Björk, Goldfrapp, Client, Miss Kittin, Clara Bailar, Cobra Killer, Uffie, Peaches a desítky dalších totiž vyrazily na pódia ukázat, že chlapi jsou sice dobrý, ale ženský jsou lepší.

Stres, sláva, rock’n’roll
Výpověď DJských hvězd o lesku i bídě jejich kariéry. Jaké jsou následky převráceného režimu, nekonečného cestování, radosti z hraní a práce v hluku prozradí v otevřené diskuzi Paul Van Dyk, Umek, Dave Clarke, Christopher Lawrence, Chris Liebing a Troy Pierce. Další životní zkušenosti připojí DJové jako Davida Guetta, Eric Prydz, LTJ Bukem, či Sven Väth.

Den s Johnem B
Návod, jak během pár hodin v Ostravě stihnout zajít na pivo, roztančit Fabric a sbalit místní číču.

Techno.Czechoslovakia 1989 – 1996: díl 2
Osa Praha – Pardubice – Liberec – České Budějovice aneb Hubert Pata, Planet Alfa, Westbam, Aiffel Records, Technotronic, Richie Hawtin, Next Era, Trip2House, Marco Zaffarano, New York klub, Mega Dance Party, Life Klub, Techno Energy, LSD, Hadhouse, soundsystémy atd.

Amon Tobin
Černý kůň vydavatelství Ninja Tune složil nejen hudbu k úspěšnému filmu Taxidermia, ale také vydal album „Foley Room“.

Prešov
Žije slovenské Twin Peaks pouze ze slávy zapadlých popových hvězd nebo se tam děje něco zajímavého?

Steve Rachmad
Proč zakladatel holandské techno scény stále nepatří do šrotu?

Ghetto Berlin: Shitkatapult / BPitch Control
Žádné popstars, T.Raumschmiere, moderní punk, Apparat, design + móda, Modeselektor, ghetto-tech, Ellen Allien, great rock’n’roll swindle. Co mají tyto věci společného?

Dále v obsahu:
Exkluzivně: line-up SummerOfLove 2007 / Gus Gus: návrat svaté trojice z Islandu / London Elektricity: recept na drum’n’bassový úspěch / Hledání perfektního beatu: má více energie Rush, Eric Sneo, Marco Bailey, DJ Murphy, Weichentechnikk, Pet Duo nebo snad Cave? / Eddie Sender: slovenský trance stále na cestě vzhůru / Sperm Festival: zatraceně plodná hudba / Agent: návštěva v archivu desek / Studio: jak spojit elektroniku s vážnou hudbou podle experimentátorky Beseppy / Recenze, blogy, novinky, zase recenze, technologie, soutěže…