Filmag 2007/05 – Tristan a Isolda, Moje sestra vlkodlak 3

Ještě předtím, než se rozhodnete pašovat diamanty, pořiďte si nový Filmag číslo 5, ať víte, do čeho jdete. Takový Leonardo DiCaprio by vám o tom mohl vyprávět své. Přílohami květnového čísla jsou DVD Tristan a Isolda a Moje sestra vlkodlak 3. Vše dohromady (časopis + 2 filmové disky) pořídíte za 196,– Kč. Vychází 17. května 2007.

Takový Leonardo DiCaprio by vám o tom mohl vyprávět své. Něco si sice vyděláte, ale adrenalin vám stoupne vysoko nad normální snesitelnou hranici. Na druhou stranu by to byla příjemná práce pro Jasona Stathama, který si hladinu adrenalinu musí v těle udržovat a ví, že když se zastaví, tak zemře. Zastavit byste se neměli ani před rozzuřeným Leatherfacem, který má tento měsíc nostalgickou a rád by vám ukázal, jak těžké měl dětství. O něm si mohou nechat jen zdát hrdinové nového snímku Kevina Smithe Clerks 2, kteří příjemně zestárli se svými diváky a snaží se konečně se svými životy něco udělat. Kdo však rozhodně nezestárl, je gangsterský Borsalino Alaina Delona a jedna z nejznámějších filmových lehkých holek Angelika. A pokud byste radši před realitou utekli úplně, ještě jsou tady parádní loutkové Strings a poněkud smutný Eragon.

Vedle všech těchto životních příběhů vás čeká vaše oblíbená dávka nadupaných recenzí, které si neberou servítky před ničím a klidně vám řeknou, jak to opravdu s těmi filmovými novinkami je.

Navíc si můžete doplnit kolekci sesterskovlkodlačího hororu o její parádní třetí pokračování z divokého západu, anebo se nechat trošičku rozněžnit historickým snímkem Tristan a Isolda.

Tristan a Isolda

Mýtus o Tristanovi a Isoldě pochází z keltských legend temného dávnověku, z období o kterém se ví jen málo. Tragický příběh o zapovězené lásce muže a ženy je příběhem, který předchází legendám o Artušovi a Guinevře na Kamelotu nebo Shakespearově Romeu a Julii. Po pádu Říma byli angličtí válečníci tvrdě utlačováni silami irského krále Donnchadha. Jeden z vojevůdců, Lord Marke (Rufus Sewell), se pokoušel sjednotit anglické kmeny, aby vytvořil silný národ. Jeho nejlepší rytíř Tristan (James Franco) byl chlapec, kterého Marke vychovával od doby, kdy jako dítě osiřel po útoku Irů. Marke věří, že společně s Tristanem dokáže spojit svůj lid a zbavit ho tak irské nadvlády. V jedné z bitev je Tristan vážně zraněn. Umírá a je proto svými spolubojovníky vyslán v lodi na moře, podle zvyku kterým pohřbívají Vikingové. Zachrání ho ale krásná Isolda (Sophia Myles), tajemná irská dívka, která ukrývá Tristana před svým otcem, králem Donnchadhem. Zamilují se do sebe. Jejich tajné milostné dobrodružství však končí Tristanovým návratem do Anglie. Král Donnchadh se mezitím snaží znesvářit anglické kmeny a hodlá obětovat svou dceru vítězi turnaje anglických šampionů. Tristan toto klání vyhraje. Získá princezninu ruku pro Lorda Marka, který může konečně naplnit svou vizi sjednocené Anglie. Když Tristan zjistí, že žena, kterou získal pro svého pána, je jeho irská zachránkyně Isolda, je vyděšen. Marke je navíc vážený a poctivý budoucí král, díky němuž se z Tristana stal úspěšný rytíř. Tristana a Isoldu nejprve rozdělují znesvářené země, pak věrnost králi a zemi. Musí skrývat své city kvůli budoucnosti své země. Oba se snaží žít svůj život, jsou k sobě přitahováni a riskují všechno pro jedinou krátkou chvíli objetí.

Moje sestra vlkodlak 3

Kanada 1815. Sestry Ginger (Katharine Isabelle) a Brigitte (Emily Perkins) bloudí samy pustým lesem. Narazí na vypleněný indiánský tábor, kde potkají starou vědmu a ta jim prozradí osudové proroctví. Pokud nezabijí tajemného chlapce, bude muset jedna ze sester zabije druhou. Při svém putování naleznou útočiště v pevnosti, která skrývá otřesné tajemství. Jedné noci je Ginger napadena podivným stvořením, napůl chlapcem, napůl vlkem. Podaří se Brigitte zachránit sestru a zvrátit tak prastarou kletbu?