Home Cinema – Nepohodlný

Květnová Home Cinema 2007/05 s velkým testem 11 MiniDV a DVD kamer vychází s napínavým thrillerem Nepohodlný na DVD. Cena časopisu s DVD je 149,- Kč.

 

Britský spisovatel John le Carré musel s koncem studené války přesedlat ze špionážních románů a začít hledat nová témata a nové nepřátele. V Nepohodlném namířil vztyčený ukazováček proti bezohlednosti farmaceutických korporací. 

 

Tessu (Rachel Weisz), aktivistickou manželku britského diplomata Justina Quayle (Ralph Fiennes), nalezli zavražděnou v severní části Keni. Její smrt odstartuje napínavé drama o konspiračních praktikách výrobců léků a britské vlády, o vykořisťování černého kontinentu, o Justinově pátrání po tajemstvích a vrahovi své ženy. 

 

Film má ale ještě druhou, retrospektivní linii, která vypráví milostný příběh rezervovaného, ale milého diplomata a poněkud vznětlivé Tess, objasňuje některé prvky zápletky a posouvá film z roviny napínavého thrilleru spíše k dramatickému osobnímu přerodu. Navíc se pokouší být vnímavý k problémům Afriky a kritický k hamižným korporacím. Každá z těchto vrstev vyžaduje jiný filmařský styl, a tak dostává prostor skvělá kamera Césara Charloneho, dokumentárně roztřesená, když prochází chudou periferií Nairobi, nebo klidně vyčkávající při milostných scénách. 

 

Snímek je také plný skvělých hereckých výkonů: Rachel Weiszová si za Tess odnesla Oscara, ale ocenění zaslouží i Fiennesův Justin, na začátku zdvořilý diplomat, jehož jedinou vášní je zahradničení, a na konci emotivní muž, který se nebojí smrti. Výtečný je i Bill Nigry v roli chladně záporného sira Pellegrina. 

 

Žánr: Drama

Země původu: Velká Británie, Německo

Rok vzniku: 2005

Délka: 123 minut

Originální název: Constant Gardener

Režie: Fernando Meirelles

Hrají: Ralph Fiennes, Danny Huston, Gerard McSorley, Pete Postlethwaite, Rachel Weisz, Bill Nighy, Nick Reding

Distributor: Magic Box  

 

Menu DVD  

 

Údaje o DVD:  

 

Výběr kapitol  

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky 

 

Nastavení zvuku a titulků  

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: trailer k filmu, vystřižené scény, rozšířená scéna  – filmování v Keni, film o filmu, upoutávky na nové tituly (Prime, 16 bloků, Lemra líná), vychází na DVD, Bioscop v kinech  

 

Bonusy  

 

Z obsahu časopisu:

 

Velký test 11 MiniDV (Panasonic, Samsung, Sony) a DVD kamer (Hitachi, Panasonic, Samsung, Sony)

Test 6 sluchátek pro zábavu i náročnější poslech (Beyerdynamic, Sennheiser)

Recenze audio-video novinek

Rady k nákupu reprosoustavy pro kino

Téma: Droga jménem seriály

Profil televizní stanice BBC

Není HDMI jako HDMI

Recenze 50 květnových DVD: Asterix a Vikingové, Clerks II, Eragon, Dobrý ročník, Drsný časy, Happy Feet, Kráska v nesnázích, Rytíři nebes, Sólokapr ad.