Šíp – Malý unavený Joe

 

S DVD přílohami novin a deníků se v poslední době roztrhl pytel. Tak nevím, jestli nebudeme brzo muset založit novou rubriku DVD v novinách. Tento trend je ale chvályhodný, protože možnost rozšířit si sbírku o originální DVD za pár korun jistě uvítá každý. Tentokrát je na tahu opět deník Šíp, v jehož pozítřejším, tedy sobotním vydání najdete 21. dubna 2007 přibalený film Malý unavený Joe za cenu 38,- Kč.

 

Bud Spencer a Terence Hill v komediálním spaghetti-westernu o tom, jak obtížné je občas dodržet rodinnou tradici. 

 

Bratři Malý Joe (Terence Hill) a Drobeček (Bud Spencer) se rozhodnou zastavit na návštěvu v rodné chatrči. Drobeček ještě cestou stačí ukrást pár koní. Malý Joe však přijíždí s prázdnou, takže se rodiče začínají strachovat o jeho budoucnost. Otec sice Joea nabádá, že krádeže koní jsou perspektivní zaměstnání, ale tomu „slušná“ práce nevoní. Joe s Drobečkem odjíždějí do blízkého města za zábavou. V tamním saloonu Joe objeví svůj talent falešného hráče pokeru. Za vyhrané peníze oba bratři změní svůj zevnějšek, takže vypadají jako federální agenti Washingtonu. Obě ruce ďábla se vydávají do San Jose procvičit Joea v krádeži koní. Ve městě se dozvídají od místních lidí o zvláštní misionářské stanici, kde jsou věřící biti jako žito. A tak nezbývá, než aby tam ďábel poslal obě svoje ruce. Malý unavený Joe je volným pokračováním filmu Pravá a levá ruka ďábla.  

 

Žánr: Western / Komedie

Země původu: Itálie

Originální název: …continuavano a chiamarlo Trinità

Rok vzniku: 1972

Světová premiéra: 21. října 1971 – Itálie

Režie: Enzo Barboni aka E. B. Clucher

Scénář: Enzo Barboni

Produkce: Joseph E. Levine, Ezio Palaggi, Roberto Pallaggi, Italo Zingarelli

Hudba: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis

Kamera: Aldo Giordani

Střih: Antonio Siciliano

Kostýmy: Luciano Sagoni

Společnost: West Film

Natáčeno: Campo Imperatore, L’Aquila, Abruzzo, Itálie

Hrají: Terence Hill (Malý Joe – Trinità), Bud Spencer (Drobeček – Bambino), Jessica Dublin (matka), Adriano Micantoni, Harry Carey Jr. (otec), Yanti Somer (Trinityho dívka), Pupo De Luca (starý mnich), Dana Ghia, Toni Norton, Enzo Tarascio (šerif), Gerard Landry, Gigi Bonos, Fortunato Arena, Riccardo Pizzuti

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 113 minut

Obraz: barevný 1,85:1 (podle imdb.com 2,35:1)

Zvuk: Dolby Digital 2.0:česky, italsky

Titulky: české 

Bonusy: rozhovory, fotogalerie