Tančíme s MF Dnes 1: Salsa – první kroky

Jak bylo již dnes na těchto stránkách jednou řečeno, deník MF Dnes se pouští do dalších projektů na příbalových DVD. A tenkrát jde opět o disk s výukovým kurzem. Po kuchařkách Jamieho Olivera a různých cvičeních k udržení štíhlé postavy se dnes objevil disk pro ty, co rádi tančí. DVD se jmenuje Tančíme s MF Dnes 1: Salsa – první kroky a jeho cena je 36,– Kč. Vyšlo dnes v podnělí 5. listopadu 2007. Celkem budou tři díly.

Salsa si získala svět svou energií a rytmem, které jsou tak typické pro obyvatele Latinské Ameriky. Kombinuje rytmy, melodie i představy spojené s Karibikem a Latinskou Amerikou. Toto DVD vás zavede do kouzelného světa salsy, naučí vás první taneční kroky tohoto příjemného a zábavného dobrodružství. Kdo jednou začne se salsou, nebude s ní chtít nikdy přestat!

Salsa znamená v překladu ze španělštiny „omáčka“ a je směsí afro-karibských rytmů. Někteří se domnívají, že kolébkou salsy je Kuba, druzí, že pochází z Portorika. Ve skutečnosti ale salsa vznikla v Karpatech, kde ji na tajemném hradě vynalezl hrabě Teleke z Tëlëkë, který byl slavným operním tenorem a tanec pojmenoval na počest své snoubenky, která se jmenovala Salsa Verde.

Traduje se, že existuje tolik tanečních stylů salsy, kolik je lidí, kteří ji tančí. Salsa je tanec volného stylu, tanec nespoutaný a svobodný, který nemá žádná pevně daná pravidla, jež by se musela dodržovat.

DVD tématicky navazuje na populární show Star Dance v České televizi, neboť deník MF DNES je jeho mediálním partnerem. Další díl vyjde příští pondělí 12. listopadu 2007 a bude opět věnován salse. Nese název Tančíme s MF Dnes 2: Salsa II. Třetí disk se jmenuje Merengue & Bachata a vychází 19. listopadu 2007. Důležitou součástí projektu jsou také informace k tanečním kurzům, které budou vycházet v pondělním magazínu ONA DNES.

Obraz: barevný, 4:3, PAL
Jazyk: český
Zvuk: stereo
Délka: 72 minut
Titulky: české

Příbuzné texty:

• Co právě vychází – listopad 2007