Aha! – Probuzená smrt

 

Již tuto středu 16. května 2007 se dočkáme dalšího DVD, které vyjde jako příloha denně vydávaných novin. Tentokrát do toho praštil deník Aha! a nebude to rozhodně naposledy. Příloha v podobě filmu na DVD bude vycházet pravidelně každou středu. Každý čtvrtek pak vyjde obal na právě vydané DVD. Napoprvé to bude film Probuzená smrt. Cena bude 38,- Kč (+ cena novin). 

 

Nutno říct, že filmů naplánovaných na vydání má Aha opravdu hodně (jejich tituly budeme samozřejmě postupně avizovat), avšak je třeba říct, že zde množství tak trochu vítězí nad kvalitou. Čekejme hlavně akční béčka a starší filmy, které jsou spíš z výprodejové kategorie, ale za cenu 38,– Kč si jistě i tak najdou dost příznivců a potencionálních kupců.

Probuzená smrt

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků???

Probuzená smrt je americký akční film natočený franocuzským režisérem Philippe Martinezem. Původně měl film natáčet rodák z Hong-Kongu Ringo Lam, ten však z projektu odešel několik týdnů před začátkem natáčení do Kanady. Film byl po uvedení v roce 2004 označen Americkou filmovou asociací (MPAA) označením „R“, což reprezentuje „hrubé násilí“.

Hrají: Jean-Claude Van Damme, Valerie Tian, Jacqui Chan, Quinton Chong
Režie: Philippe Martinez
Originální název: Wake of Death
Délka: 89 min.
Žánr:Akční
Rok:2004
Země:USA
Bonusy: Film o filmu, upoutávka, fotogalerie, z naší nabídky
Distribuce v ČR: Hollywood Classic Ent.