Pondělní Blesk s DVD – Zoja

Danielle Steel má opravdu rozsáhlý repertoár a tak Blesk i první zářijový den 1. září 2008 může pokračovat dalším titulem Zoja za obvyklých 49,- Kč. Opět televizní převyprávění původně románového příběhu .

Americké televizní drama, které je epickým vyprávěním o životě, ztrátách a věčné lásce. Viděla, jak se carské Rusko řítí do záhuby, nepřestala však věřit svému velkému snu. Kněžna Zoja prožije revoluci bolševíků, pařížskou emigraci, manželství v Americe a narození vytoužených dětí, ale osud ji stále nuti začínat znovu…

Hlavní postavou příběhu je žena, která na vlastní kůži zažila zánik císařství, světovou válku, která rozdělila její rodinu, ale přesto si dokázala uchovat své sny. Jmenuje se Zoja a její dramatická cesta začala na počátku století, v okamžiku, kdy revoluce známá u nás jako Velká Říjnová zachvátila její rodné Rusko. Její poklidné a spokojené dětství v přepychu císařského dvora skončilo v okamžiku, kdy byli její rodiče zavražděni a sama byla nucená uprchnout do Paříže se svou babičkou. Život v cizí zemi, kde se ocitla naprosto bez peněz, byl obtížný a trval dlouhé roky. Až do chvíle, kdy se seznámila pohledným americkým vojákem Claytonem Andrewsem a zamilovala se do něj. Navzdory námitkám své babičky se Zoja za Claytona provdala a odstěhovala se s ním do New Yorku.

 

Narodily se jí dvě zdravé děti, byla šťastná a do budoucnosti se dívala s nadějí. Ovšem jen do doby než došlo ke krachu na burze a krizi, v níž Zoja přišla o všechno, dokonce i o svého milovaného manžela, který byl jednou z obětí krize. Chudá a bez prostředků byla opět nucena postavit se nepřízni osudu. Přesto našla odvahu a sílu vybudovat nový život pro sebe i své děti. Našla si práci v jednom z místních obchodů s oděvy a rychle se stala úspěšnou podnikatelkou. Během módní přehlídky v Paříži se Zoja seznámí se Simonem Hirschem, který se stane jejím druhým manželem. Ani tentokrát však krutý osud Zoje nepřeje, a nejen že ji o manžela připraví, ale v zásobě má i další překážky, které jí vytrvale staví do cesty. A přesto všechno se jí nakonec podaří naplnit své sny a stanout na místě, které je jejím skutečným domovem.

Žánr: Drama / Romantický
Země původu: USA
Rok vzniku: 1995
Délka: 171 minut
Původní název: (Danielle Steel’s) Zoya
Světová premiéra: 17. září 1995 – USA
Režie: Richard A. Colla
Scénář: Danielle Steel, L. Virginia Browne
Produkce: Douglas S. Cramer, Darren Frankel, Dennis Hammer, Kay Hoffman, Larry Meistrich, Frederick Muller
Hudba: William Goldstein, Basil Poledouris
Kamera: Laszlo George
Společnost: The Cramer Company / NBC Productions
Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada / New York City, New York, USA / Paříž, Francie / St. Petersburg, Rusko

Hrají: Melissa Gilbert (Zoya Ossipovová), Bruce Boxleitner (Clayton Andrews), Denise Alexander (Axelle), Don Henderson (Feodor), Zane Carney (mladý Nicholas), Taryn Davis (mladá Sasha), David Warner (princ Vladimir), Diana Rigg (Evgenia), Peggy Cass (Molloyová), Jane How (Natalya), Richard Durden (Konstantin), Samuel West (Nicolai), Brian A. Williams (hasič), James Hanlon (hasič), Margaret Illmann (Sophia), Grégory Hlady (Diaghilev), Densil Pinnock (Jimmy), Burtt Harris (Fitzhugh), Caroline Néron (Lucy), Henderson Forsythe (Arnold Evan), a další

Údaje o DVD tradičně neznámé