Popron – Princezna Husopaska

Na dnešní byly ohlášeny kromě Alžběty Čachtické další dva tituly od Popronu, které se však neobjeví na stáncích, ale jsou distribuovány pouze přes Popron. Oba tituly jsou z edice "Poprvé na DVD". Prvním z nich je pohádka Princezna Husopaska. Cena 199,- Kč, baleno v klasickém boxu.

Klasická filmová pohádka s Danou Morávkovou a Michaelou Kuklovou v hlavních rolích! Mladičká princezna Aurinie (Dana Morávková) putuje za princem, jemuž byla v dětství zaslíbena. Kromě starého vojáka a moudrého koně Falady ji doprovází i její družka Líza (Michaela Kuklová). Ta se pokusí Aurinii oloupit o její práva. Ale nakonec všechno dobře dopadne.

Snímek Princezna Husopaska je další z řady pohádek bratří Grimmů, které se v osmdesátých letech systematicky filmovaly v Německu. I když je tentokrát scénáristou a režisérem Konrad Petzold, tvůrce známých dobrodružných filmů, německý pohádkový "styl" zůstal zachován.

"Na natáčení této pohádky vzpomínám moc ráda, protože se mi splnil sen. Každá holka si přeje zahrát si princeznu. V té době jsem toužila stát se herečkou a byla jsem velmi šťastná, že mně i Míše Kuklové dopadly kamerové zkoušky dobře a vybrali si nás. Natáčení mám propojeno právě s Míšou Kuklovou, protože jsme tam byly spolu více méně denně a vzniklo tam naše přátelství. Ráda vzpomínám i na pana režiséra Konrada Petzolda, který byl k nám oběma velmi laskavý. Je to dvacet let a já jsem moc ráda, že tuto pohádku na DVD teď uvidí naše děti."

Dana Morávková

Údaje o DVD:
Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: Česky DD 2.0
Délka: 80 minut
Bonus: Jak se točila Princezna Husopaska (rozhovor s Danou Morávkovou a Michaelou Kuklovou)
Regiony: ALL