Filmag Téma 1 – Báječný Robin Hood

Je tomu rok, co se čtenářům a čtenářkám dostalo do rukou historicky první číslo Filmagu. V té, dnes již pravěké době, nikoho nenapadlo, že v červnu bude FILMAG opět v porodnici, aby na svět povil kluka jako buka. Ten se jmenuje Filmag Téma a jeho první číslo nese podtitul Ve stínu Sherwoodského lesa. Cena je 76,– Kč.

Tento časopis se má stát důkazem, že redaktoři FILMAGu nejsou jenom magoři oblečení do válečných uniforem slintající nad japonskými školačkami a počítající mrtvé lidi v novém Rambovi. Ne ne, i oni dokážou být romantičtí, hodní a tak vůbec.
Abychom své čteáře o tomto faktu přesvědčili, nabízí pozvání do jednoho z nejzásadnějších lesů na světě, v němž se skrývá spravedlivý zbojník Robin Hood s celou svojí družinou ostřílených hochů. Dozvíte se zajímavosti z jeho nejzásadnějších filmových zpracování, s jakým úspěchem vystrkuje růžky v počítačových hrách a hlavně to nejdůležitější – proč dělal to, díky čemuž ho všichni známe – bohatým bral a chudým dával.
K tomu všemu Vás ještě čeká česká DVD premiéra klasického dobrodružného snímku Báječný Robin Hood.

Báječný Robin Hood
Země původu: Itálie, Španělsko
Rok vzniku: 1971
Originální název: Il Magnifico Robin Hood
Režie: Roberto Bianchi Montero
Námět: Juan Benito Alarcón, Arpad DeRiso
Délka: 84 min
Produkce: Marco Claudio Cinematografica

Robin Hood je notoricky známá literární postava, která se dostala i do mnoha filmů, ať již hraných či animovaných. Představovat tototo folklórního hrdinu anglického hrabství Sherwood je možná i zbytečné. Robin z Locksley byl šlechtic, který se vrátil z z křížových výprav, aby zjistil, že po smrti svého otce byl též prohlášen za mrtvého, a tudíž přišel o veškerý rodinný majetek. Právě tehdy si řekl, že je čas s tím něco podniknout. V Nottinghamu se dozvídá, že jeho otec byl zabit, protože se odmítl připojit k tažení šerifa z Nottinghamu proti králi Richardovi. Robin se svým přítelem Azeemem naleznou útočiště v Sherwoodském lese, který ovládají zbojníci, vedení Malým Johnem a Willem Scarlettem. Robin se stává vůdcem bandy, která se denně rozrůstá o uprchlíky před šerifovou krutostí.