TV DUEL 2007/15 – Rambo II

 

Časopis TV DUEL & film s DVD vychází s přílohou Rambo: II. Cena časopisu i s DVD je 129,- Kč. Pokud chcete tentýž film získat levněji, poradíme vám: počkejte si na 8. srpna 2007, kdy vyjde jako příloha deníku Aha! za pouhých 38,– Kč. Ušetříte 91,– Kč!. 

 

22. května 1985 byl uveden druhý film ze série o Rambovi. Řadou fandů je tento díl považován za nejlepší. Jiní naopak tvrdí, že uvěřitelnost prvního dílu se proměnila v naivní komiks. Ale tak je to s celou sérií – pro někoho kultovní dílo, pro jiného těžko stravitelná slátanina. Film byl také nominován na Oscara (za střih zvukových efektů), což se v této kategorii béčkových akčních filmů nestává tak často.

Bývalý člen elitní jednotky Zelené Barety John Rambo si odpykává svůj trest ve federálním vězení. Když americká armáda zjistí, že vojáci ztracení při akci ve vietnamské džungli mohou být stále naživu, povolá Ramba, aby je zachránil. Za splnění nezvykle nebezpečné mise mu nabídne svobodu. V akci však Rambo zjišťuje, že ho vládní oficíři poslali na smrt…

Originální název: Rambo: First Blood Part II
Žánr: akční
Režie: George P. Cosmatos
Námět: Kevin Jarre
Scénář: Sylvester Stallone, James Cameron, David Morrell
Země původu: USA
Rok vzniku: 1985
Hrají: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier, Steven Berkoff, Martin Kove, Steven Williams, Julia Nickson-Soul, George Cheung, Andy Wood, William Ghent, Voyo Goric, Dana Lee, Baoan Coleman, Steve Williams, a další.
Produkce: Buzz Feitshans
Hudba: Jerry Goldsmith
Kamera: Jack Cardiff
Kostýmy: Tom Bronson

Příbuzné texty:
• TV DUEL s DVD 2007/15