Překvapení – Nevěřte mužům

 

Filmy o vztazích mezi muži a ženami patří k oblíbeným přílohám časopisů pro ženy. Časopis Překvapení nyní po filmu Dívka s perlou přichází s dalším filmem, který se věnuje výše uvedené tématice. Jeho název v originále zní Věřte mužům (Trust The Man). Českým překladatelům se to zdálo asi málo duchaplné, proto název pozměnili na Nevěřte mužům. Ale můžeme vám uklidnit – děj filmu je stejný jako v originále. Cena časopisu i s DVD je 99,– Kč. 

 

Dva páry Rebecca a Tom a Elain a Tobey žijí v New Yorku. Je však těžké vnímat krásu města s opravdovým potěšením a dávkou romantiky, když jejich vztahy směřují k jednoznačnému krachu. Rebecca a Tom jsou šťastný manželský pár. Tom by bol však šťastnější, kdyby s ním Rebecca spávala častěji a ona by zase byla raději, kdyby ji nechal na pokoji. Tom právě odešel z dobře placeného místa. Je doma, zaobírá se častějším sexem a rád by už konečně zjistil, co od života vlastně chce. Rebecca je na druhé straně velmi úspěšná herečka a momentálně se plně soustředí na premiéru své nové hry. Vůbec nemá náladu ani čas věnovat se Tomově sebepoznávání. Rebečin bratr Tobey už 10 let chodí s Elaine. Ona by se rada usadila, vdala a měla děti, ale pro Tobeyho by to byl malý krok ke smrti.

 

V obou vztazích to začne ještě víc skřípat po to, co se Tobey nečekaně zabouchne do staré přítelkyně, krásné Faith a Toma začne nahánět sexy mamina spolužáka jeho syna. Elaine se snaží dopsat pohádkovou knihu a začne mít Tobeyho nerozhodnosti plné zuby. Dá mu kopačky. Tobey pomalu zjišťuje, že krásna Faith, není přesně to,co by chtěl, a že mu jaksi připomíná to, co mu tak velmi nevyhovuje. Toto poznání potřeboval na to, aby mu došlo, že chce Elaine spát. Život bez partnera nejde dobře ani jednomu z nich. Mezitím, když Rebecca nečekaně zjistí, že Tom má románek s Pamelou, tak ho vykopne. Tom a Tobey mají, co chtěli. Každý žije sám a může si dělat, co chce, hádat se kdykoliv a zjišťovat, která je ta pravá. Ale přichází nečekaný zvrat. Oba dva zjišťují, že to, co doopravdy chtějí nechali odejít, a že tak to zůstat nemůže. Začnou plánovat, přičemž vědí, že musí udělat něco drastického. Nyní nelze váhat. .. Je nutné připravit dokonalý plán – jde o vše.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 95 minut

Původní název: Trust the Man

Světová premiéra: 12. září 2005 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Bart Freundlich

Scénář: Bart Freundlich

Produkce: Paul F. Bernard, Bart Freundlich, Marina Grasic, Pamela Hirsch, Todd M. Hofacker, Sidney Kimmel, Evelyn O’Neill, Tim Perell, Meredith Zamsky

Hudba: Clint Mansell

Kamera: Tim Orr

Střih: John Gilroy

Kostýmy: Michael Clancy

Společnost: Sidney Kimmel Entertainment / Process Productions / Trust the Man LLC

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: David Duchovny (Tom Pollack), Julianne Moore (Rebecca Pollacková), Sascha Gillen (mimino Maggie), Brianna Gillen (mimino Maggie), Liam Broggy (David), Scott Sowers (chlapík TerminEx), Billy Crudup (Tobey), Maggie Gyllenhaal (Elaine), Garry Shandling (Dr. Beekman), Sarah Knowlton (Elainina šéfová), Brian Tarantina (řidič s bláznivým účesem), Justin Bartha (Jasper Bernard), David Greenspan (ředitel Francis), Dagmara Dominczyk (Pamela), Caroline Schlobohm (Sahnnon), Eva Mendes (Faith Faisonová), Sterling K. Brown (Rand), Teresa Yenque (María, dozor u dětí), Kiran Merchant (prodavač novin), Tom Riis Farrell (číšník), Caleb Freundlich (Cosmos), Ellen Barkin (Norah), James LeGros (Dante), Glenn Fitzgerald (Goren), Paul Hecht (Amis), John Ellison Conlee (Usher), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Doby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailery