Plus jeden deň – Tři oříšky pro Popelku

O vydavatelských aktivitách deníku Plus jeden deň na Slovensku jsme již psali. Nyní v tomto periodiku vychází další film – jedna z nejhezčích pohádek všech dob – Tři oříšky pro Popelku. Cena je 43,– Slovenských korun.

Film na motivy pohádky Boženy Němcové. Koprodukční česko-německý film o dívce s tvářemi umouněnými od popela, ale kominík to není… Postavu Popelky ztvárnila Libuše Šafránková a společně s Pavlem Trávníčkem v roli mladého prince vytvořili opravdu pohádkovou podívanou.
Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Vestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce…
Popelka je milé hodné děvče bez matky a posléze i bez otce, který ji nechá napospas své druhé ženě a její dceři. Obě nemají Popelku rády a mimo jiné se jí snaží všemožně zabránit v tom, aby se zúčastnila plesu, na kterém si má tamní princ konečně najít nevěstu. Osud však Popelce přeje více, než-li obě zlé ženy.

Ve filmu hraje kromě mladičké Libušky Šafránkové, která přes svůj věk již podala skvělý herecký výkon, také třeba bývalý ministr kultury Ladislav Jandák, nebo výborný Vladimír Menšík v roli čeledína Vincka.

Po technické stránce si vydavatel zaslouží pochvalu, protože se jedná o plnohodnotné, nijak nekrácené DVD se všemi bonusy jako běžně prodávaný disk. Zákazníci z ČR nemusí mít obavy ze slovenštiny, protože jediné, co je na DVD slovenské, je papírový obal. Jinak vše originál made by Czech Republic.
Země původu: Československo, Německá Demokratická Republika
Rok vzniku: 1973
Délka: 85 minut
Režie: Václav Vorlíček
Hrají: Libuše Šafránková, Pavel Trávníček, Rolf Hoppe, Jan Libíček, Vítězslav Jandák, Jaroslav Drbohlav, Vladimír Menšík, Jaroslava Zelenková, Helena Růžičková, Míla Myslíková, Jiří Růžička ml., Carola Braunbock, Jiří Krytinář, Dana Hlaváčová

Hudba: Karel Svoboda
Text písně: Ladislav Štaidl
Zpěv: Karel Gott
Jazyk: česky 2.0
Menu: český jazyk
Titulky: anglické
Obraz: barevný, MPEG-2, PAL
Počet kapitol: 20
Scénář: František Pavlíček
Kamera: Josef Illík
Architekt: Oldřich Bosák, Thonala
Přístupnost: 12
Formát disku: DVD5
Regiony: ALL
Bonusy: Biografie a filmografie, Fotografie, text písně, Rozhovor s režisérem, festivaly a ocenění

Distribuce: Centrum Českého videa, Bontonfilm