Aha! – Rambo II

Každou středu nyní vychází deník Aha! s filmem na DVD věnovaný americkému akčnímu filmu, konkétně sérii filmů s Rambem. I tuto středu 8. srpna 2007 vychází s DVD přílohou Rambo: II. Cena časopisu i s DVD je 38,- Kč. Pokud jste si tentýž film nepořídili když vyšel nedávno jako příloha programového čtrnáctideníku TV DUEL, máte nyní opět možnost si ho nyní koupit (a navíc podstatně levněji). 

Filmy o Rambovi se staly klasikou … Rambo byl totiž po celá osmdesátá léta obdivován nejen režiséry akčního žánru, ale našel si desítky milionů fandů a obdivovatelů doslova po celém světě. Své kouzlo však Rambo neztrácí ani nyní – spíš naopak.

22. května 1985 byl uveden druhý film ze série o Rambovi. Řadou fandů je tento díl považován za nejlepší. Jiní naopak tvrdí, že uvěřitelnost prvního dílu se proměnila v naivní komiks. Ale tak je to s celou sérií – pro někoho kultovní dílo, pro jiného těžko stravitelná slátanina. Film byl také nominován na Oscara (za střih zvukových efektů), což se v této kategorii béčkových akčních filmů nestává tak často.

Bývalý člen elitní jednotky Zelené Barety John Rambo si odpykává svůj trest ve federálním vězení. Když americká armáda zjistí, že vojáci ztracení při akci ve vietnamské džungli mohou být stále naživu, povolá Ramba, aby je zachránil. Za splnění nezvykle nebezpečné mise mu nabídne svobodu. V akci však Rambo zjišťuje, že ho vládní oficíři poslali na smrt…

Pro Ramba, kterého nezapomenutelně ztvárnil Sylvester Stallone (61), byl tento film vstupenkou do hollywoodského nebe. Sláva, ženy a nekonečné večírky až do rána. »Sly« však při vší slávě nezapomněl ani na svou maminku Jackie, které chtěl jednou udělat milionovou radost. Pořídil jí totiž v Kalifornii luxusní rezidenci hned vedle té své, která svalovce vyšla na víc než třináct milionů dolarů. Tedy na sumu, za niž by si zhýčkaný Čech pořídil okolo třiceti luxusních vil. Jenže jaké bylo Stallonovo překvapení, když výstřední maminka jeho štědrý dar odmítla. „Nemám ráda přehnaný luxus. Raději zůstanu v jednoložnicovém bytě v Santa Monice, kde teď bydlím,“ vpálila Jackie svému svalnatému synáčkovi do očí!

Stallone, který byl od svého dětství zvyklý na to, že měl svou matku vedle sebe, se od ní musel poprvé v životě odloučit. Kdo by čekal, že takový kus chlapa s tím bude mít takový problém? Navíc o tom, co se stane, když se Stallone opravdu rozzlobí, se můžete přesvědčit už tuto středu, kdy společně s deníkem Aha! máte možnost zakoupit i DVD s akčním hitem Rambo za pouhých 45 korun. A pozor, už za týden na váš čeká již třetí Rambovo pokračování!

Sylvester Stallone i přes slávu, miliony fanoušků po celém světě a miliony dolarů, které mu naskakují na kontě, je ukázkovým synem, který myslí na svou mámu.

Žánr: akční

Země původu: USA
Rok vzniku: 1985
Originální název: Rambo: First Blood Part II
Režie: George P. Cosmatos
Námět: Kevin Jarre
Scénář: Sylvester Stallone, James Cameron, David Morrell
Produkce: Buzz Feitshans
Hudba: Jerry Goldsmith
Kamera: Jack Cardiff
Kostýmy: Tom Bronson
Hrají: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier, Steven Berkoff, Martin Kove, Steven Williams, Julia Nickson-Soul, George Cheung, Andy Wood, William Ghent, Voyo Goric, Dana Lee, Baoan Coleman, Steve Williams, a další.