Nový čas s DVD – Drž hubu!

Slovenský deník Nový čas v edici Nový čas vás baví aktuálně přinesl film Drž hubu!. Nyní se tedy po českých divácích, kteří se s tímto filmem v minulosti již mohli seznámit díky edici deníku Blesk, dostává i na diváky slovenské. Cena je 40,– Slovenských korun. Noviny s časopisem vyšly v pátek dne 17. srpna 2007.

Francouzská komedie není jen pojmem druhé poloviny dvacátého století díky jménům jako de Funés, Pierre Richard, Bourvil, Jean Lefevbre a dalším. Má své pokračovatele i ve století jedenadvacátém.
Koncert dvou hereckých osobností. Gerad Depardieu a Jean Reno v komedii o dvojici neschopných ale vytrvalých lupičů. Quentin (Gérard Depardieu) je přihlouplý a hrabivý bankovní lupič, jehož blbost se naplno projeví například když vtrhne do směnárny v domnění, že je to banka a celou akci skončí diskuzí o kurzu japonského jenu. Když se ocitne ve vězení, nastabou vážné problémy s jeho spoluvězni – nikdo s ním nevydrží delší dobu bez toho, aby se z něj nezblánil nebo ho nechtěl zaškrtit (Tais-toi znamená v prekladu drž hubu.) Až na Rubyho (Jean Reno), starého známého ze školy. Z těchto dvou se stane velmi nesourodá dvojice, která se vydává na další zátahy. Film je plný absurdností, bláznivého humoru, gagů i briskních slovních dialogů. Depardieu zhubnul pro tento film okolo 60 kg!
Originální název: Tais-toi!
Země původi: Francie
Rok vzniku: 2003
Žánr: komedie

Režie: Francis Veber
Hrají: Jean Reno, Gérard Depardieu, Jean-Pierre Malo, Richard Berry, André Dussollier, Leonor Varela, Ticky Holgado, Aurélien Recoing, Michel Aumont, Edgar Givry, Armelle Deutsch
Námět: Serge Frydman
Scénář: Francis Veber