Video Domácí Kino 09/2007 – Divoká krev

Téma měsíce časopisu Video Domácí Kino 2007/09 je otázka „Kam s nimi“, s podtitulem Zpracování a archivace fotografií a videa z dovolené. Jako přílohu na DVD tentokrát naleznete film Divoká krev. Vyšlo 1. 9. 2007, cena 199,– Kč.

Poté, co starosta Rudi Giuliani svou represivní politikou v devadesátých letech minulého století do značné míry vyčistil Brooklyn od dealerů drog a další galérky, není už tohle místo, co bývalo. Kdysi to tady ale bylo docela dost drsné. Režisér Scott Kalvert vás vezme na výlet do starých časů, kdy život v Brooklynu nebyl žádný med, zase ale skýtal filmařům mnohem více zajímavých námětů, než dnes.

Jsme v padesátých letech minulého století. Brooklynské ulice jsou rozděleny mezi dva gangy Běsů a Zmijí. Leon, vůdce Běsů a jeho brácha Tommy bojují ze všech sil proti tomu, aby se do jejich rajónu dostal heroin. Jejich mladší bratr Allie totiž zemřel na následky předávkování drogou, kterou mu prodal kápo Zmijí Marco Vendetti. Situace mezi oběma gangy se přiostřuje, když se Marco vrací z vězení, kam je přesvědčen, že ho dostal právě Leon. Ten zase Marca viní ze smrti Allieho, takže když se dozví, že se Marco chystá v jejich ulici začít prodávat heroin, je rozhodnut mu v tom za každou cenu zabránit. To ale nebude vůbec jednoduché, Marco si totiž našel silného spojence v podobě Fritzyho, skutečného vládce celé čtvrti.

Vše neodvratně spěje k bitvě gangů a tentokrát už nepůjde jenom o to, dát konkurenční partě nakládačku, tentokrát půjde o život.Máte rádi Scorseseho Špinavé ulice, Coppolova Kmotra a Dravé ryby, nebo třeba De Nirův Příběh z Bronxu? Potom si rozhodně nenechte ujít tohle řízné akční drama režiséra Scotta Kalverta opírající se o perfektní retro atmosféru New Yorku padesátých let a o energické mladé herecké talenty, jako jsou například Stephen Dorff nebo Brad Renfro, v hlavních rolích. Právě mladí herci podpoření hvězdným Mattem Dillonem dodávají svým nasazením a neokoukaností filmu patřičnou šťávu a autenticitu. Tohle rozhodně není učesané hollywoodské drama, na jaká jsme z továrny na sny zvyklí. Takhle nějak by možná vypadal Rebel bez příčiny s Jamesem Deanem, kdyby byl natočen o nějakých padesát let později.

Režie: Scott Kalvert
Hrají: Stephen Dorff, Brad Renfro, Fairuza Balk, Norman Reedus, Max Perlich, Drea de Matteo, Vincent Pastore, Frankie Muniz, Balthazar Getty, Matt Dillon, Deborah Harry, James Franco, Joshua Leonard, Johnny Knoxville, Robert Miranda, Shamus Murphy, Ronnie Marmo, Paul Sampson, Maurice Compte a další.
Originální název: Deuces Wild
Žánr: Akční krimi
Země původu: USA, Německo
Rok vzniku: 2002
Délka: 96 minut
Scénář: Paul Kimatian, Christopher Gambale

Co si přečtete v časopise

Výrobek měsíce
Plazmový televizor Panasonic TH-42PZ700E
Trendy
Rozhovor, Novinky
Názory – polemika
Chybějící ticho
Video
Novinky
LCD televizor Toshiba 32A3030DG
LCD televizor Marantz LC4201e
Stránky z historie
Nekončící boj o obrazové konzervy
DLP videoprojektor
Planar PD7130

Domácí kino
Novinky
Aktivní reprosoustavy Tannoy Reveal 5A
AV receiver Onkyo TX-SR505E
Test
DVD/HDD rekordéry s multimediálními funkcemi
DVD stereo systém Jamo S 260 HCS21
Duel
DVD přehrávače
Síťový filtr
Exactpower UltraPure
Multimédia
Novinky
Téma čísla
Kam s nimi… aneb zpracování a archivace fotografií a videa z dovolené
Test
Software z příslušenství videokamer
DVD/HDD videokamera Hitachi DZ-HS500
Praxe
Programy pro úpravu fotografií
HD videokamera
Sony HDR-CX6EK
Teorie
Jaká je trvanlivost nahrávatelných CD a DVD disků?
Ovládací základna pro iPod
Arcam rDock
Přenosný DVD přehrávač
74 Thomson DTH 632
Praxe
Hrající zahrada
DVD mikrosystém s televizorem
Yamada HTV-200XU
Autorádio s CD přehrávačem Sony MEX-BT2500
Praxe
Jak vzniká mapa pro navigace?
Ostatní
Poradna
Odpovídáme na vaše dotazy
Servis
Vstupy, výstupy a konektory