Blesk pro děti – 5 dětí & TO

Logicky očekávané pokračování seriálu Bolek a Lolek vyrážejí do světa 2 se tento týden v edici Blesk pro děti nekoná, ale dočkáte se ho – musíte si ovšem počkat až na příští sobotu 13. října 2007. Tuto sobotu 6. října 2007 vyšel film 5 dětí & TO. Cena 42,- Kč.

Děti jednoho dne naleznou na pláži u sídla svého strýce starodávného, ošklivého skřeta. Jeho úkolem je každý den jim splnit jedno přání. Děti brzy zjistí, že je velmi obtížné vymyslet si rozumná přání, neboť každé je dostane do nepředvídatelných obtíží. Kouzlo, které děti objevily, může být stejně tak lákavé jako nebezpečné …

5 dětí a TO je film natočený na námět dětského románu jehož autorkou je Edith Nesbit. Jde o první příběh trolgie Railway Children publikované poprvé v roce 1906 v nakladatelství T. Fisher Unwin. Příběh začíná když skupina dětí jede vlakem z Londýna na venkov do hrabství Kent. Při hraní najdou ošklivého, zlovolného skřítka, známého jako Psammead (Písčík). Ten je nucen plnit jejich přání, jako například aby byl krásný den, aby děti měly křídla a byly schopné létat, aby se jejich dům stal hradem obleženým rytíři, aby se děti mohly setkat s Indiány, apod. Téměř všechny výsledky dětských přání skončí vždy se západem slunce.

Originální název: Five Children and It

Režie: Richard Callanan

Scénář: David Solomons

Hrají: Tara Fitzgerald, Freddie Highmore, Alex Jennings, Jonathan Bailey, Jessica Claridge, Poppy Rogers, Alec Muggleton, Zak Muggleton, Zoë Wanamaker, Kenneth Branagh, Alexander Pownall, Eddie Izzard, Georgio Serafini, John Sessions, Kim Fenton.

Výtvarník: Jamie Courtier

Vedoucí designu loutek: Sharon Smith

Produkce: Jim Henson Company a Capitol Films / Davis Films, Nick Hirschkorn, Lisa Henson, Samuel Hadida

Obsazení: Michele Guish, Gaby Kester

Kostýmy: Phoebe De Gayer

Hudba: Jane Antonia Cornish

Výprava: Roger Hall

Střih: Michael Ellis A.C.E.

Kamera: Michael Brewster

Koprodukce: Kathys Sykes

Vedoucí výroby: Jane Barclay, Krisitine Belson, Steve Christian, Victor Hadida, Sharon Harel, Robert Jones, Hannah Leader, James D. Stern

Bonusy: upoutávka, nepovedené záběry, film o filmu

Jazyk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1

Titulky: české

Délka: 86 minut

Typ disku: DVD9

Obraz: barevný, PAL, Widescreen version 16:9

Region: 2