Men/Women Only – Na stojáka

A opět je tu jeden nový časopis s DVD přílohou. Jde o první unisexový magazín který vydává deník Metro a který se jmenuje Men/Women Only. Název DVD přílohy je Na stojáka. DVD je prodávano zatavené v PE obalu, takže lze koupit jen s časopisem. Cena časopisu s DVD je 39,– Kč.

Slovo unisexový znamená jednopohlavní. A časopis Men/Women Only bez ohledu na svůj název je určen jak pro muže, tak i pro ženy. Ale striktně odděleně. Jako veřejné záchodky. Muži čtou z jedné strany a ženy z druhé. Asi muselo někomu hodně dát zabrat, než tohle vymyslel. Ovšem uvědomíme-li si, jak přehuštěný je český mediální trh, pochopíme, že MM (zasvěcení jistě ví, co tahle zkratka znamená) musí prostě pořád něco zkoušet. Aspoň získají-li pocit, že takzvaných lifestylových magazínů je ještě málo. A nezabere-li nápad, nízká cena a přibalené DVD se už o prodejnost postarají.
Ale pojďme k meritu věci, což je pro nás přibalené DVD. To obsahuje živou show z kanálu HBO. Už slogan tohoto kanálu je velice vtipný a duchaplný. „My nejsme televize, my jsme HBO“. Asi muselo někomu hodně dát zabrat, než tohle vymyslel. Ale zní to originálně, tak si tím nelamte hlavu.

O tom, že komici u nás nezmizeli a že ještě existuje inteligentní humor, se mohou přesvědčit všichni, kdo přijdou do Lucerna Music Baru, kde tento pořad vznikal. Tato show, nebo přesněji řečeno kontaktní a zábavný pořad se jmenuje Na stojáka. Název je to výstižný, protože účinkující při svém vystoupení převážně stojí. Tím se pořad odlišuje od různých talk show, kde se naopak převážně sedí.

Víte, co mají společného Dva zajíci, Perfekcionista, Dobrá adresa, Můj pes a Domácí násilí? Patří mezi 23 nejlepších scének z pořadů HBO Na stojáka, které právě vycházejí na DVD!Když před dvěma lety před Vánoci přišlo HBO s nápadem vysílat zábavný pořad typu stand-up comedy, byla to, jak se říká „sázka do loterie“. Takový typ pořadu, jehož kořeny tkví v anglofonním prostředí, do té doby neměl v Česku tradici. Jeho princip je jednoduchý – potencionální bavič se postaví před publikum pouze s mikrofonem a během několika minut je zkusí svými vtipy, zpěvem či scénkami pobavit. Na začátku to zkusily slavné a známé tváře z řad českých herců a bavičů, po nich přišli amatéři „z ulice“ a všichni dokázali, že komici u nás nezmizeli a že inteligentní humor tu existuje. Pořad Na stojáka se divákům líbí a v programovém schématu HBO má své stálé místo.

Všem příznivcům pořadu Na stojáka a dobrého humoru vůbec se právě dostává do rukou lahůdka v podobě DVD Na stojáka Volume 1. Jsou na něm zachyceny nejlepší scénky Tomáše Hanáka, Marka Daniela, Tomáše Matonohy, Václava Koubka, Ester Kočičkové, Igora Chmely, Roberta Nebřenského, Jany a Lumíra Tučkových, Ivy Pazderkové, Pepy Poláška, Lukáše Pavláska, Lenky Vychodilové, Petra Vydry, Michala Kavalčíka a Věry Víchové. Kromě toho DVD přináší i dva bonusy: Film o filmu a Na stojáka vsedě od producenta pořadu Ondřeje Trojana.

Připomeňme ještě, že pořad Na stojáka se pravidelně objevuje i v rádiu – v live show osvědčené dvojice bavičů Miloše Pokorného a Romana Ondráčka na Expresradiu a to vždy ve čtvrtek od 16:00 hodin.

Režie: Zdeněk Tyc
Kameraman: Josef Hrůša
Výkonný producent a supervizor: Ondřej Trojan
Výtvarník dekorací: Adam Pitra
Střih: Vladimír Barák
Animace: Eallin
Zvuk: Jan Čeněk
Hudba: David Noll
Produkce: Daria Špačková, Marcela Vránová
Formát obrazu: 4:3, PAL, barevný
Zvuk: dolby digital 2.0
Stopáž: 91 minut
Regiony: All
Bonusy: Film o filmu, Ondřej Trojan – Na stojáka vsedě

Vystupují: Tomáš Hanák, Robert Nebřeský, Václav Koubek, Igor Chmela, Lumír Tuček, Lenka Vychodilová, Marek Daniel, Josef Polášek, Jana Tučková, Věra Víchová, Lukáš Pavlásek, Iva Pazderková, Petr Vydra, Michal Kovalčík