Lidé a Země 10/2007 – Cestománie 10

Říjnové číslo časopisu Lidé a země má 132 stran a jeho hlavní téma zní: Jako stvořené pro robinsony. DVD je tentokrát věnováno oblíbeným letním destinacím našich cestovních kanceláří a jmenuje se Středomořské putování. Cena časopisu i s DVD je 89,– Kč.

I toto DVD obsahuje tři díly oblíbeného cestopisného seriálu, který už dříve proběhl v televizi ČT1 a později i Nova. Také v říjnovém díle si milovníci dlouhých cest přijdou na své. Disk má tři kapitoly:
• Řecko – V sídlech bohů
• Kypr – Ostrov lásky
• Kréta – ostrov Řeka Zorby
A co si můžete přečíst v časopise?:
Kdo hnízdí na Floridě
Florida je útočiště pro bohaté americké penzisty, kterým se tu říká „snow birds“. Nejen kvůli nim je ale tento slunný výběžek rájem ornitologů.
Jak se pije v Irsku
Po velkých zážitcích je nutné si oddechnout a možná se i posílit. Irské hospody jsou k tomu ideální. Nezbývá než popřát na zdraví, po irsku: Sláinte! Pojďte na pintu!
Mlčení pouště
Libyjská poušť dala cestovatelům zabrat. Hrozila horkem, dotěrným pískem a její všudypřítomné ticho kladlo neodbytné otázky.
S pumou na vodítku
Autorka článku se vypravila do bolivijské rezervace s odhodláním pomáhat zvířatům. Vrátila se ale s poznáním, že i ty nejlepší úmysly se mohou zvrtnout.
Mocní bezmocní
Pygmejové jsou dnes centrem pozornosti vědců pro své hluboké znalosti pralesa a náboženství.
Mokrý Kalimantan
Voda je k životu nezbytná, to je každému jasné, ale tady na Kalimantanu, ostrově dvou států, to platí dvojnásob. Řeky dávají obyvatelům potravu, možnost dopravy, obydlí a leckdy i poklad.
Magie Siquijoru (Filipíny)
Dáma se zaťatou pěstí (Argentina)
Země rozdělená horami (Tádžikistán)
Karibské zapadákovy
Kanibalové mají rádi lidi (Cookovy ostrovy)
Báječné kokosy (Kokosové ostrovy)
Politické divadlo (Nepál)
Když se lovec stane lovnou (Jihoafrická republika)