Blesk – Ro(c)k podvraťáků

 

V úterý 30. října 2007 vychází v DVD edici „Blesk pro radost“ nový film Karla Janáka Ro(c)k podvraťáků. Cena 42,- Kč (s Bleskem 49,–).

Film režiséra divácky nejúspěšnějšího filmu roku 2004 Snowboarďáci a megahitu Rafťáci nás tentokrát přivádí do světa mladých muzikantů, kteří se nečekaně ocitnou tváří v tvář praktikám podsvětí a mafie. Černá komedie o gangsterech amatérech je se svým tématem i zpracováním poněkud odlišná od předchozích teenagerovských komedií. Využití komediálního žánru s akčními a kriminálními prvky je spolu s tématem filmu předpokladem, že by tento film mohl oslovit široké spektrum filmových diváků.

Jako bonus vychází na DVD film o filmu, fotografie, trailery, fotografie a trailery partnerů.

Země původu: Česká republika
Rok vzniku: 2006
Žánr: teenagerovská komedie
Délka: 104 minut
Přístupnost: od 12 let
Hrají: Vojtěch Kotek, Jiří Mádl, Martin Písařík, Michael Beran, Václav Postránecký, Pavel Rímský, Kristýna Nováková, Ema Jurková, Václav Sloup, Jan Hrušínský, Lilian Malkina, Lucie Benešová, Pedja Bjelac, Petr Janda, Klára Jandová ad.
Jazyk: česky
Titulky: české pro sluchově postižené, anglické

Ve filmu Rafťáci skládá Karel Janák závěrečnou scénou tichý hold Formanovu snímku Hoří, má panenko a ve svém dalším filmu Ro©k podvraťáků se snaží trumfnout Oldřicha Lipského a jeho film Čtyři vraždy stačí, drahoušku… co do počtu mrtvol.

Na likvidační scény filmu Ro©k podvraťáků by se hodila i filmová hláška Fakra, to je fajrajt!,a to zejména proto, s jakou rychlostí „uklízí“ boss Salinger (Václav Postránecký) nepohodlné a nepotřebné.
Hitovou tradici drží i hudba k filmu, pod kterou je podepsán osvědčený „dream team“ ve složení Miroslav Chyška, Štěpán Smetáček, Viktor Dyk , Oto Klempíř, Petr Janda, Daniel Bárta, Oldřich Krejčoves a další.
Nádherně gradující hitovky filmu např. Let Me Fly, All About The Sea, Move, Run, Only The Strong Surive jsou trefou do černého a navíc naprosto přesně vystihují děj filmu. Ten jeho tvůrci charakterizují už ne pouze jako teenage, ale komedii pro širokou veřejnost.