Vapet vás baví – Jdi na to

Vapet se ve čtvrtek 25. září 2008 vrací k osvědčeným filmovým partnerům a na pultech můžeme čekat další film dvojice Spencer-Hill s názvem Jdi na to v ceně 42,- Kč.

Dva týpkové mají různé životní osudy, než je náhoda svede dohromady. Rosco Frazer a Doug O‘Riordan toho v životě prožili každý sám už hodně, ale to, co je čeká od chvíle, kdy se poprvé setkají v jednom zapadlém bistru u silnice, si možná nedokázal představit ani jeden z nich. Jeden si doposud užíval slastí tuláckého života, druhého raději propustili předčasně z vězení.

Všechno to začalo tím, že břichomluvec Rosco vyprovokuje rvačku mezi třemi řidiči kamionu. Když se v bistru strhne mela a oni musejí utíkat, naskočí venku do kamionu a odjedou. Oba se domnívají, že kamion patří tomu druhému, a tak je vůbec neznepokojuje hlídka dopravní policie, která je zastaví k běžné kontrole. A protože ani jeden z nich nemá k vozu papíry, jsou pochopitelně považováni za zloděje. V policejním voze se dostanou na nedaleké letiště, kde se chtějí ztratit prvním dostupným letadlem. Využijí toho, že se k odletu do Miami nedostavili dva opozdilci a nastoupí pod jejich jmény. Netuší ale, v jak ožehavé situaci se ocitli. V tašce, kterou jim před odletem dal neznámý muž, najdou milion dolarů a vzápětí zjistí, že jsou omylem považováni za speciální tajné agenty Steinberga a Masona. Jejich působištěm se dočasně stane luxusní hotel v Miami a disponují i kreditními kartami s neomezeným výběrem. Od policejního šéfa Tigera se dozvědí, že jejich úkolem je vypátrat sídlo zločinecké organice, kterou vede záhadný K1, šílenec, který se ve snaze ovládnout svět nezastaví před žádnou špatností. Má plán na ovládnutí země – chce z lidského vědomí vymazat čísla. A protože jeho špehové nespí, brzy jde oběma nedobrovolným agentům o život. 

Žánr: Akční / Komedie / Dobrodružný

Země původu: Itálie / USA

Rok vzniku: 1983

Délka: 105 minut

Původní název: Nati con la camicia

Světová premiéra: 1983 – Itálie

Režie: Enzo Barboni (E. B. Clucher)

Scénář: Marco Barboni

Produkce: Josi W. Konski

Hudba: Franco Micalizzi

Kamera: Ben McDermott

Natáčeno: Miami, Florida, USA

 

 

 

Hrají: Terence Hill (Rosco Frazer alias Steinberg), Bud Spencer (Doug O’Riordan alias Mason), Buffy Dee (K1), David Huddleston (Tiger), Riccardo Pizzuti (Infido), Faith Minton (Vamp), Dan Rambo (Jeremy Scott), Susan Teesdale (barmanka), Dan Fitzgerald (vrátný v hotelu), Al Nestor (prodejce hamburgerů), Christine Troples (mladá žena v pizzerii), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: DVD9 PAL 16:9

Bonus: žádný