Codi – Hitler – vlk

Pokud by se čistě náhodou někomu zdálo, že druhá světová válka je téma vyčpělé a dokumentů o ní už je na trhu dost, jak jsme už ostatně nedávno naznačovali, pak vězte, že se objevil nový hráč na trhu levných DVD a to právě v této oblasti. Dnes 25. září 2008 se překvapivě na pultech objevil titul Hitler – vlk v ceně 49,- Kč z nakladatelství Codi

Obal nese titulek Edice druhá světová válka – Díl 1 (životopis Hitlera – nacizmus – invaze do Polska) a citát z Main Kampf „Státní hranice jsou vytvořené lidmi a proto jsou jimi i měněny“. Distributorem DVD je společnost CODI. Ať žije konkurence.

 

 

 

Versailleská dohoda, podepsaná v červnu roku 1919, měla ukončit „válku všech válek“. Podmínky stanovené Německu a nerozvážnost vítězů „Velké války“ však vedly ke zrodu další tragické kapitoly lidstva – ke druhé světové válce.

 

Toto DVD, zachycující skutečné dobové záběry, Vás provede napříč Hitlerovým životem, vznikem nacismu, Hindenburgem, politikou předsedy vlády Chamberlaina, Lebensraumem (životní prostor), Sudety a přisvojením Rakouska a Československa Třetí říší.

 

 

 

 

Dále se dozvíte o začátku druhé světové války která vypukla 1. srpna roku 1939 vpádem německých vojsk do Polska pomocí nové taktiky Blitzkrieg (neboli blesková válka).

 

Titulky v dokumentu jsou španělsky (La segunda guerra Mundial), pár zavěrečných titulků ukazuje také na tento původ (originál zvuk byl zřejmě španělsky a portugalsky). DVD je ovšem vybaveno kromě spartánského menu pouze českým dabingem, po dalších zvukových stopách ani stopy.

 

 

 

A pak ještě upoutávka na obalu – 9.10. by mělo být k dostání pokračování této edice titulem Pád Francie a 23.10. pak bude Bitva o Británii.

 

Žánr: Dokument / Válečný
Země původu: ?Španělsko?
Rok vzniku: 2006
Délka: 84 minut
Režie: José Delgado
Produkce: Xavi Tello
Společnost: Pacific Media

 

 

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky (komentář čte Miroslav Moravec)
Titulky: ne
Obraz: PAL DVD5 4:3
Bonus: žádný