Blesk – Země dinosaurů: Doba ledová

Blesk v pravidelné dětské úterý dodá na pulty 30. září 2008 titul Země dinosaurů – Doba ledová v ceně 49,- Kč. Některé zdroje uvádí název s číslovkou 8, což zřejmě znamená, že tady nám bude chybět trochu víc pokračování, než když dosud nevyšly Čelisti s číslem 1.

Nožička, Sára, Spike, Zobka a Pírko – vaši dinosauří kamarádi jsou zpátky v novém okouzlujícím celovečerním dobrodružství z oblíbené série Země dinosaurů. Rodinka se dostane do velkých potíží! Nečekaná sněhová bouře ji uvězní v údolí. Naštěstí se vždycky najdou kamarádi, kteří pomohou v každé svízelné situaci.

Naši oblíbení dinosauři z velkého údolí jsou zase tady, aby vám vyprávěli nejčerstvější dobrodružství o sněhu, který u nich poprvé napadl a každého mile překvapil. Pak ale naši kamarádi zjistí, že i malé legrační sněhové vločky mohou ohrozit jejich přežití. Čeká vás dojemný příběh o přátelství a rodině, kouzelná animace a krásné písničky v povedeném filmu, který kromě sněhových lavin přinese i přívaly zábavy.

Žánr: Rodinný / Animovaný / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 75 minut

Původní název: Land Before Time VIII: The Big Freeze

Světová premiéra: prosinec 2001

Režie: Charles Grosvenor

Scénář: John Loy

Produkce: Charles Grosvenor, Daniel J. Wiley

Hudba: Michael Tavera

Společnost: Universal Cartoon Studios

Hrají – hlasy v původním znění :

John Ingle (vypravěč / otec Cery), Aria Noelle Curzon (Ducky), Rob Paulsen (Spike / vůdce stegosaurů), Thomas Dekker (Littlefoot), Anndi McAfee (Cera), Jeff Bennett (Petrie / Corythosaurus), Tress MacNeille (matka Duckyho / matka Petrie), Susan Krebs (matka Tippyho / Ankylosaurus), Jeremy Suarez (Tippy), Kenneth Mars (dědeček / Lambeosaurus), Miriam Flynn (babička)

České znění (zdroj animsvet.cz):

Bohdan Tůma, Eva Spoustová, Jana Mařasová, Mirka Součková, Zbyšek Pantůček, Michaela Kuklová, Miloslav Študent, Jaroslava Obermaierová, Antonín Navrátil, Helena Ditrtová, Zdeněk Podhůrský

Údaje o DVD (původní vydání Bonton/Universal):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, maďarsky, islandsky, řecky (čekejme ubrání a přidání)

Titulky: česky, anglicky, arabsky, řecky, maďarsky, turecky, islandsky, rumunsky

Obraz: 1,33:1

Bonus: Puzzle