Středeční Aha! – Crash Road

Některé země mají Paris Hilton, my máme například Agátu. Agátu Hanychovou. Aha! nám ve středu 1. října 2008 umožní za 44,- Kč shlédnout, jak si poradila s titulní rolí ve filmu Crash Road. Pokud jsem tu onehdy odkazoval na hodnocení na csfd.cz , tak tohle je 53. v žebříku dvoustovky největších odpadů s pouhopouhými 10 procenty.

Crash Road je o hledání dobrých lidí, o boji s osudem a hlavně o srážkách s dospělými. Měli jste někdy pocit, že někdo řídí váš osud? Že i kdybyste se zbláznili, tak nic nezmůžete a všechno je předem daný?

Něco podobného zažívá od malička Veronika, která má navíc pocit, že všechno jde čím dál tím k horšímu. Aby nad osudem vyhrála, dělá "nečekané věci". Pod tlakem okolností odchází z Prahy. Vydá se na cestu a snaží se svůj osud změnit. Hledá "dobré lidi".

 

 

Hrdinka prochází situacemi, které se vyvíjejí proti její vůli mnohdy díky vlastním úvahám a rozhodnutím jejího věku, ale přesto je silnou a zajímavou osobností. Bezstarostná letní atmosféra kontrastuje s někdy drsnými situacemi, do kterých se Veronika dostává. A její cesta je plná setkání s nejrůznějšími lidmi. Od vymahače dluhů s vybraným slovníkem přes ekoteroristy, kteří chrání nepravý strom, po opilou nevěstu, kterou unesli a nechali v hospodě. Veronika projde svou cestu až na konec.

Komentáře kopírovat nebudu, k výše uvedenému odkazu na vcelku mírné vyjádření paní Spáčilové bych přihodil maximálně ještě jeden nebo dva odkazy.

 

 

 

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2007

Délka: 90 minut

Premiéra v kinech ČR: 22. listopadu 2007

Režie: Kryštof Hanzlík

Scénář: Kryštof Hanzlík

Produkce: Kryštof Hanzlík, Viktor Schwarz

Hudba: Marek Štifter, Peter Binder, Andrew John

Kamera: Vladimír Křepelka

Společnost: Acrux Entertainment / Line Art s.r.o. / DD Promotion / Cinemasound / Cineart TV Prague / Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie

Natáčeno: Praha, Mělník

 

 

 

Hrají: Agáta Hanychová (Veronika), Pavla Tomicová (matka), Bohdan Tůma (Pepa), Kryštof Hádek (Honza), Radek Kuchař (Hnusák), Miroslav Táborský (cesťák), Jaroslava Obermaierová (babička), Pavel Tesař (Miki), Zdeněk Dušek (školník), Barbora Petrová (Soňa), Ludmila Molínoví-Zábršová (stařenka), Vlastimil Zavřel (náčelník), Petr Pelzer (houbař), Jan Skopeček (děda), Kristýna Frejová (lesba), Marko Igonda (Patrik), Hana Ševčíková (panička), Martin Stránský, Lucie Pernetová

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: ?

Bonus: ?