MF Dnes – Hospoda Na mýtince

 

Jak již dobře víme, deník MF DNES nabídne během podzimu milovníkům Járy Cimrmana exkluzivní dárky. Každý čtvrtek najdou čtenáři na stáncích DVD s jednou z sedmi mistrových her. Po Záskoku a Vyšetřování ztráty třídní knihy z minulého a předminulého týdne to bude následující  čtvrtek 9. října 2008 hra Hospoda na mýtince. Cena 49,- Kč

 

 

U příležitosti zahájení provozu slavného vídeňského "Riesenradu" byla vypsána soutěž o nejlepší operetu. Obeslal ji také Čech Jára Cimrman, a to rozmáchlým sedmihodinovým dílem "Proso". Díky své snad jediné záporné vlastnosti – drobnému škudlilství – nepodal zásilku s partiturou doporučeně, což umožnilo Franzi Lehárovi, Johannu Straussovi, Oskaru Nedbalovi a dalším členům poroty, aby si geniální operetní fresku doslova rozebrali.

 

 

Vědecký tým českých cimrmanologů dokazuje po mnoha desetiletích, že autorem světově proslulých melodií z Netopýrů, Polských krví a mnoha dalších operet je zapomenutý Pojizeřan Cimrman. Výsek z operety "Proso" (sedmina původního díla!) uváděný pod názvem "Hospoda Na mýtince" dává tušit, jak monumentální musel být Cimrmanův vyloupený sedminásobek. U příležitosti zahájení provozu slavného vídeňského "Riesenradu" byla vypsána soutěž o nejlepší operetu. Obeslal ji také Čech Jára Cimrman, a to rozmáchlým sedmihodinovým dílem "Proso". 

 

 

 

 

 

 

 

Díky své snad jediné záporné vlastnosti – drobnému škudlilství – nepodal zásilku s partiturou doporučeně, což umožnilo Franzi Lehárovi, Johannu Straussovi, Oskaru Nedbalovi a dalším členům poroty, aby si geniální operetní fresku doslova rozebrali. Vědecký tým českých cimrmanologů dokazuje po mnoha desetiletích, že autorem světově proslulých melodií z Netopýrů, Polských krví a mnoha dalších operet je zapomenutý Pojizeřan Cimrman. Výsek z operety "Proso" (sedmina původního dMa!) uváděný pod názvem "Hospoda Na mýtince" dává tušit, jak monumentální musel být Cimrmanův vyloupený sedminásobek. 

 

 

 

Hrají: Zdeněk Svěrák, Miloň Čepelka, Ladislav Smoljak, Václav Kotek 

 

 

 

Údaje o DVD

 

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Zvuk: česky 2.0

Délka: 100 minut

Typ disku: DVD 5

Regiony: 2

Bonusy: –