Filmag válka film 40. – Černá brigáda

Filmag s kulatým pořadovým číslem 40 přichází v řadě Válka film s titulem Černá brigáda. Na pultech bude DVD verze televizního filmu Carterova armáda v úterý 7. října 2008 za cenu 45,- Kč. Titul má tehdejší hvězdné obsazení herců afroamerického původu.

V průběhu druhé světové války dostane běloch kapitán Carter na starost družstvo černošských vojáků, s nímž má chránit důležitý most před nacisty. Doteď v žádné akci nebyli, jen v rámci výcviku kopali hroby a latríny. Jejich nezdar by zpozdil postup spojenců do Německa a prodloužil válku. Budou úspěšní, když do akce zbývají pouhé dva dny?

A po vydání můžeme porovnat předchozí informaci s oficiálním textem:
Konec 2. světové války se blíží a armáda pomalu ale jistě zatlačuje nacisty do Berlína. Hitlerova vojska se však zdaleka nemíní vzdát, a tak na spojence čeká ještě pořádný kus práce.
Komplikace závěru války pociťuje také kapitán Carter, který dostane za úkol dobýt strategicky důležitou přehradu od nacistů a zabezpečit ji až do příjezdu spojeneckých sil. Hlavní problém je v tom, že pro misi byla přidělena takzvaná B brigáda, sanitární oddíl, jehož členové zatím sledovali válku pouze zpovzdálí. Šest černochů a jeden bílý kapitán se tak pouštějí do dobrodružství, které má předurčený tragický konec. I když kdo ví, co se vlastně v na první pohled neschopných jedincích vlastně skrývá…

 

Žánr: Válečný / Drama / Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1970

Délka: 70 minut

Původní název: Black Brigade / Carter’s Army

Světová premiéra: 27. ledna 1970

Režie: George McCowan (roku 1972 natočil závěrečný díl Sedmi statečných)

Scénář: Aaron Spelling, David Kidd

Produkce: Aaron Spelling, Shelley Hull, Danny Thomas

Hudba: Fred Steiner

Kamera: Archie R. Dalzell

Společnost: Thomas/Spelling Productions, Westlake Entertainment Group

 

Hrají: Richard Pryor, Billy Dee Williams, Rosey Grier, Moses Gunn, Stephen Boyd, Robert Hooks, Roosevelt Grier, Glynn Turman

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3 (1,33:1)

Bonus: fotogalerie, z naší nabídky  

  

E-shop Řitka video, s.r.o.