Pondělní Aha! – Inspektor Columbo

V minulém týdnu vyvolala rozruch zpráva o tom, že v pondělních vydáních Aha! bude vycházet na pokračování seriál Inspektor Columbo. Důvodem je fakt, že tentýž seriál vychází současně u Amercomu. Vzhledem k dalším skutečnostem (u Aha! budou vycházet na jednom disku dva díly a to za cenu o 20,- Kč nižší) se v diskuzích objevil i výraz  "cenová válka". První disk se objeví již zítra, 6. října 2008 za 49,- Kč. Aktualizace 6.10.: Odkládá se na neurčito!

Jediné rozdíly, které by snad za jistých okolností mohly hovořit ve prospěch Amercomu, je balení v papírové pošetce (Amercom používá plastové slim boxy) a fakt, že seriál začíná vycházet "odprostředka". Ale při dnešních cenách plastových obalů není první důvod pro nikoho jistě žádným problémem, a co se týká druhého důvodu – je otázka, zda dojde i na další díly již Amercomem vydané. Co to ovšem udělá s prodejností dalších dílů od Amercomu – to se uvidí.

A je docela možné, že řada zákazníků pravidelně kupujících detektivní tituly si možná s jistým zadostiučněním na adresu Amercomu řekne: Dobře vám tak! Vzpomínky na podraz se změnou typu obalu během vydávání řady a dále na nedávné nečekané zdražení holmesovské série je totiž stále v živé paměti.

Na prvním DVD vyjdou tyto díly:

17 – Columbo: Sladká, leč smrtící

18 – To je vražda, řeklo portské

Údaje o DVD budou doplněny zítra.