ABC – Night Watch – Noční hlídka

 

V úterý 7. října 2008 uplyne 14 dní od vydání poslední hry v edici Abc a tudíž je čas na další. Tou bude hra Night Watch (Noční hlídka). Taktické RPG, které hráče uvádí do světa, kde existují dvě vrstvy reality. Cena obvyklých 37,- Kč

 

Svět, v němž jsou dvě vrstvy reality. Jedna je normální realita, kterou všichni znají a prožívají každý den a pak je tu druhá vrstva reality zvaná Dusk. Jedná se o vrstvu reality, kde má hlavní slovo magie a celá řada speciálních jedinců nazývaných Others toho může využívat k nekalé činnosti. Hráč přebírá kontrolu nad členy jednotky Night Watch, kteří mohou vstupovat do druhé vrstvy reality a využívat zde svých speciálních schopností k ochraně normálního světa před nekalými záměry různých jedinců. Hráč a jeho postavy se při vstupu do druhé vrstvy reality mohou měnit do tří podob (vlkodlak, kouzelník, mág), přičemž každá z nich má své výhody i nevýhody a nabízí postavě speciální schopnosti a dovednosti. Souboje však neprobíhají pouze v druhé vrstvě reality, ale i ve vrstvě první – normální, která je situována do moderní Moskvy.

Podstatnou roli v Night Watch hraje, kromě příběhu plného zvratů, RPG systém založený na tradičních úrovních, po nichž postavy skrze užití zkušenostních bodů stoupají výš a výš. Jak už je výše uvedeno, jsou k dispozici tři naprosto odlišné linie vývoje postavy, kdy každá z nich může postupně ovládnout sadu unikátních dovedností a kouzel, kterých je ve hře přes 70. Každá z postav v jednotce Night Watch má svůj vlastní charakter, myšlenky, touhy, strach a to všechno se promítá nejenom do průběhu soubojů, ale i vývoje příběhu a vzájemných vztahů mezi postavami v jednotce. Díky užití technicky pokročilého 3D enginu z titulu Silent Storm jsou herní lokace nejenom do detailu zpracované, ale také jsou takřka kompletně zničitelné. Detailně zpracované jsou však i postavy vybavené kromě jiného i ragdoll efekty pro efektní umírání.
• Přibývající schopnosti s každým novým levelem postavy.
• Taktické úkony obohacené o magii.
• Plně zničitelné 3D prostředí.
• 3 odlišné typy postav na výběr
• Dvě různé reality
Minimální konfigurace :
Windows 2000, XP, 1000MHz CPU, 256MB RAM, 64MB grafická karta, 2.00GB na HDD, DVDROM.