Středeční Sport – Kobra 11 č. 6: Na věky věků

 

Již pošesté se setkáme s Kobrou 11 a dalším pilotním filmem (resp. filmem složeným ze dvou dílů) tohoto automobilového masakru. Ve středečním Sportu dne 8. října 2008 vychází díl nazvaný Na věky věků. Cena 49,- Kč.

 

Semir Gerchán se chystá na sňatek s Andreou Schäfferovou. Představil se Andreiným rodičům, pořídil již i svatební prstýnky a jeho kamarád Schröder zařizuje svatební pohoštění. Jenže potom se situace zkomplikuje. Šofér černého tranzitu zapříčiní masovou havárii na dálnici a z místa nehody ujede. Při nehodě zahynul ředitel bezpečnostní služby Ústřední zemské banky Sänger. O pár okamžiků později vytlačí stejný černý tranzit z dálnice hlídkové auto, v němž jedou Jan a Semir. Jejich vůz vjede do protisměru a střetne se s limuzínou, ve které jede přímo od oltáře dcera policejního prezidenta s manželem, vrchním policejním inspektorem Kellermanem. Jan a Semir jsou za trest přeloženi na silnici jako dopravní kontrola.

 

 

 

Oddělení dálniční policie, v kterém slouží Jan se Semírem, má zajistit převoz zlata z letiště do Ústřední banky. Velitelem akce je inspektor Kellerman. Semír s Janem, kteří se vydávají za Bonráta a Herzbergera, jsou pověřeni řízením transportéru se zlatem. Transport je přepaden, transportér se zlatem, Semírem a Janem zmizí. Přepadení provedla banda vedená otrlým zločincem Tschernym, který už vystupoval v dřívějších epizodách. Semir s Janem ho dostali před lety za mříže a tam podle oficiálních zpráv zemřel.

 

Janovi a Semirovi se povede celému přepadení zabránit a Tscherny je i se svým komplicem zatčen, ovšem hlavní pachatel prchá. Semir se již plně připravuje na svatbu s Andreou, Schroder vše pečlivě připravil, všechno klape. Janovi ale zazvoní mobil a z něho se ozve jasné ultimátum. Tscherny musí být se svým přítelem okamžitě propuštěn nebo Andrea zemře. Andreu se jim totiž povedlo unést, když jela limuzínou k oltáři. Pro Jana a Semira začíná rychlý sled událostí. Na předání Tschernyho jede Semir sám, Jan ho jistí z protější budovy. Následuje přestřelka, při níž se povede Tschernymu s komplicem zmizet. Andrea však na místě předání nebyla, Semir začíná být zoufalý. Další stopy vedou do pohřebního ústavu, kde se Semir s Janem již zastavili při vyšetřování nehod černého tranzita. Tam na ně čeká děsivá zpráva: Andrea leží v rakvi, byl jí vpíchnut jed a na podání protilátky mají pouze 45 minut. Vedle rakve na stole najdou plány zemské banky, kde má být uskladněno zlato z přepadení. Původní přepadení transportéru bylo pouze klamným manévrem. Tschernymu nešlo pouze o jednu tunu zlata, ale o dalších dvacet, které jsou v zemské bance uskladněny. Semir s Janem musí najít bandu zlodějů a získat od nich protijed. Tschernyho a jeho šéfa v bance zastihnou, ti se ale vzdát rozhodně nechtějí a ani nemají v plánu dát Semirovi protilátku. Následuje divoká honička na dálnici, kdy se Janovi podaří zachytit poslední ampulku s protijedem. Semir s Janem pak rychle spěchají zpátky za Andreou, aby jí lékaři mohli protijed podat. Naštěstí to stihnou včas a Semir se může s Andreou oženit. V závěru epizody si pak Semir a Andreou řeknou své ANO.

Zadní strana

Údaje o DVD:

Délka: 93 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný