DVD edice – Bez rozkazu

DVD edice magazín již několikátý měsíc pravidelně vydává filmy z řady nazvané Nové ruské válečné filmy (což je tak trochu protiklad Řitky, ze které vychází naopak staré ruské válečné vykopávky). Dnešní příspěvek se jmenuje Bez rozkazu a není zdaleka poslední. Již za měsíc nás čeká další film nazvaný poeticky Výbuch za úsvitu. Cena 49,- Kč.

Velká vlastenecká válka skončila vítězstvím sovětských vojsk nad fašistickým Německem. 8. května 1945 byl podepsán akt o bezvýhradné kapitulaci.

Jedinou silou schopnou odporu zůstala vojska skupiny Střed, soustředěná na území Čech.

Rozptýlené oddíly fašistů se úporně probíjely přes postavení sovětských vojsk na západ.

Válka skončila. Ne však pro všechny.

Válka nekončí okamžikem podpisu a orazítkování mírových smluv, ale okamžikem, kdy je zastavena palba. Příběh se odehrává v České republice v době po skončení 2. světové války. Německo sice kapitulovalo, ale několik osamocených německých jednotek se stále ještě snaží vzdorovat zadnímu konvoji ruské armády. Velitel ruského špionážního regimentu kapitán Voronkov vydává rozkaz zlikvidovat jednu takovouto skupinu. Nemá dostatek zdrojů, a proto požádá kazašskou unii ze svého sousedství o pomoc. Daný úkol sice na první pohled vypadá snadně, ale posléze se promění v boj na život a na smrt.

Země původu: Rusko
Rok vzniku: 2004
Žánr: Válečný, drama, akční
Režie: Vitalij Vorobjev
Hrají: Pavel Maikov, Michaij Prismotrov, Alexej Iljin, Sergej Potapov, Alexej Serikov

Údaje o DVD:
Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: česky DD 2.1, rusky DD 2.1
Titulky: české
Délka: 85 minut
Typ disku: DVD 5
Regiony: 2
Bonusy: –